Cum cream shortcut-uri pentru aplicatiile din Start Screen pe Desktop

Windows 8 va permite accesul la aplicatii instalate doar prin ecranul de pornire. Deci, daca doriti sa accesati o aplicatie, trebuie sa va deschideti mai intai ecranul de pornire, uitati-va dupa aplicatia solicitata, si apoi deschideti-o. Este destul de usor in cazul in care numarul de aplicatii instalate este redus; cu toate acestea, daca aveti un numar semnificativ de aplicatii instalate, cautarea pentru cea pe care doriti sa o lansati poate deveni dificila. O solutie este de a utiliza functia de cautare din ecranul de pornire, care va permite sa cautati diverse aplicatii, fisiere, foldere, setarile si orice altceva pe computerul dvs., doar prin tastarea numelui sau direct pe ecranul insasi.

Va puteti gandi la acest lucru ca la aceeasi optiune de cautare prevazuta in meniul Start din Windows 7, dar din moment ce Windows 8 nu are un meniu de pornire, acesta functioneaza prin intermediul ecranului de pornire. In versiunile anterioare de Windows, comenzile rapide pe desktop v-au permis sa lansati rapid aplicatiile utilizate frecvent si sa va feriti de probleme, fie cautandu-le sau mergand in directorul de instalare a acestora. Astazi, avem o aplicatie pentru Windows 8 care va permite sa adaugati cu usurinta comenzi rapide pe desktop. MetroApp Link este un instrument portabil, care va permite sa adaugati comenzi rapide ale aplicatiilor Metro implicite catre spatiul de lucru al desktop-ului in Windows 8. [adsense float=”center”]

Avand comenzi rapide de aplicatiilor Metro frecvent utilizate de pe desktop va permite sa economisiti timp pierdut in cautarea pentru ele prin ecranul de pornire. In plus, inlatura un pas, care este, deschiderea ecranului de pornire, de la procesul de lansare aplicatiei. Intrucat aplicatia este portabila, nu trebuie sa o instalati. Extrageti doar fisierul zip si rulati aplicatia. La prima pornire, apare un mesaj care va solicita sa instalati biblioteca inconitei. Faceti clic pe Yes pentru a continua.

Odata realizat acest lucru, interfata principala a aplicatiei apare, permitandu-va sa creati comenzi rapide pentru toate aplicatiile Metro native. Interfata contine inconite pentru fiecare aplicatie, impreuna cu butonul Create Shortcut. Faceti clic pe butonul Create Shortcut pentru a plasa comanda rapida a aplicatiei corespunzatoare pe desktop.

Comenzile rapide vor fi imediat plasate pe desktop si pot fi utilizate pentru a lansa aplicatii, fara a le deschide si a le căuta prin intermediul ecranului de pornire.

Interfata principala contine doar icoane ale aplicatiilor Metro, si va fi cu siguranta mai usor sa le identificati, daca numele lor sunt, de asemenea, la dispozitia icoanelor. Aplicatia Metro Link functioneaza pe ambele versiuni 32-bit si 64-biti ale Windows 8.

Link descarcare Metro Link

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.