Cum adaugam safe mode in boot menu – Windows 8

safe mode windows 8Safe Mode este prezent in orice versiune de Windows incepand cu Windows 95 pana la Windows 8. Cred ca fiecare utilizator de calculator pe care ruleaza sistemul de operare Windows a accesat de cel putin cateva ori Safe Mode pentru a rezolva problemele sistemului.

Acest mod, desi este ceva destul de comod, este destul de enervant atunci cand vrei sa il accesezi si sa butezi in modul de siguranta incercand cu comanda F8 de pe tastatura.

Cu Windows 8, accesarea modului de siguranta este mult mai facila. Poti pur si simplu adauga optiunea pentru a porni in Safe Mode la meniul boot atunci cand pornim calculatorul. Mai jos puteti afla cum faceti acest lucru:

Adaugare Safe Mode la meniul boot

Pentru aceasta procedura, va trebui sa utilizezi linia de comanda pentru adauga safe mode la meniul boot.

1. Acceseaza “cmd” indiferent prin ce metode sti, eu o sa prezint cea cu ajutorul interfetei Metro. Odata ce te afli in aceasta interfata, tasteaza “cmd“. Iconita liniei de comanda at trebui sa apara in partea stanga.

2. Click dreapta pe aceasta. O sa apara o bara cu optiuni ca cea din imaginea de mai jos:

3. Click “Run as...”. In acest fel rulezi linia de comanda ca administrator.

Interesant: Cum sa ruleze automat Command Prompt in modul administrator

4. Confirma ca doresti sa rulezi “cmd” atunci cand computerul va comuta pe desktop. [adsense float=”center”]

5. Tasteaza

bcdedit /enum /v

Se vor incarca o serie de informatii. Trebuie sa inveti cum sa copiezi si sa lipesti anumite elemente din acesta in linia de comanda, ceea ce e diferit fata de copierea si lipirea din mediul aplicatiilor desktop.

6. Pentru a copia informatiile de care ai nevoie trebuie sa faci click dreapta undeva pe text si apoi “Mark“. Selecteaza linia din dreptul “identifier” de la “Windows Boot Loader” (ca in imaginea de mai jos). Apasa Enter pentru a copia informatia in clipboard.

blank

7. Acum, tasteaza

bcdedit /copy

pune un spatiu dupa acesta, click dreapta oriunde in linia de comanda si apoi “paste”. Dupa ce ai lipit informatia copiata mai sus, pune spatiu dupa aceasta si tasteaza

/d Windows 8 (Safe Mode)

8. Inchide linia de comanda, mergi in interfata Metro si tasteaza “msconfig” si apoi apasa Enter.

9. Mergi la tabul “boot” si selecteaza elementul safe mode.

10. Selecteaza “Safe boot” de la “Boot options“. Daca doresti sa utilizezi internetul in momentul accesarii Safe Mode, selecteaza “Networking“. Click Ok dipa ce ai terminat cu toate acestea apoi trebuie sa restartezi calculatorul.

Legat de internet, poti repeta toata povestea de mai sus pentru a adauga un element “safe mode” separat cu acces la internet pe care il poti numi “Safe Mode With Networking“. Rezultatul va fi cel de mai jos:

blank

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.