Cum activam Telnet in Windows 8 – tutorial

Telnet este un network protocol care permite utilizatorului unui calculator sa se logeze la alt calculator aflat in aceeasi retea. Atat Windows 7 cat si Windows 8 vine cu programul Telnet pre-instalat, dar din motive de securitate acesta este dezactivat pentru ambele OS-uri.

In cazul in care avem nevoie de aceasta aplicatie, o putem activa foarte usor. Procesul este asemanator pentru ambele sisteme de operare. Metoda de activare poate fi atat cu ajutorul liniei de comanda sau din control panel.

Activare Telnet din Control Panel

Metoda este rapida si usoara in special pentru utilizatorii care se feresc de linia de comanda. Deschidem Control panel apoi facem click pe “Uninstall or Change a Program > Turn Windows Features On or Off. ”
activare telnet windows 8
[adsense float=”center”]Trebuie doar sa bifam caseta din dreptul “telnet client” si “telnet server” apoi facem click pe ok. Va dura cateva secunde pana cand sistemul de operare va instala cele doua caracteristici, dupa care il putem folosi.

features windows 8

Activare Telnet din linia de comanda

Utilizatorii avansati pot folosi direct Command Prompt pentru a activa aceasta caracteristica. Folosind comenzile nu vom mai fi nevoiti sa navigam prin toate ferestrele. Una singura si neagra este de ajuns :). Dupa ce am deschis fereastra, tastam codul:

pkgmgr /iu:”TelnetClient”

telnet linie de comanda

 

Last Updated on 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.