Cum accesam fisierele si documentele recente in Windows 10 (recent items)

6 October 2015

Daca acum ceva ani cand nu aveam internet, accesam foarte des folderul cu documente / fisiere recente (recent items), in ziua de azi am si uitat ca mai exista acest folder. Insa, mi-am adus aminte despre el saptamanile trecute. Acum ma intereseaza mai mult paginile recent accesate din browser. 

Daca inainte puteam avea acces la documentele recente direct din meniul Start, folderul recent items lipseste in Windows 10 din meniu.

Pentru ca folderul cu fiserele recent accesate nu poate fi gasit cu ajutorul meniului Start, am sa va arat cum dam de el in Windows 10 (valabil si in Windows 8 / 8.1).

  • cu ajutorul casetei de dialog RUN. Accesam RUN apasand tasta Win + R. Introducem comanda “shell:recent” si apasam tasta Enter.

RUN recent items

  • cream o scurtatura pe desktop. Click dreapta pe desktop > New > Shortcut. In cadrul unde trebuie sa indicam locatia, copiem randul urmator: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\  > next > introducem denumirea “Recent items” sau oricare alta > Finish.

recent items in windows 10

Daca mai sunt si alte posibilitati, le puteti preciza mai jos. Ca sfat, tot aici puteti vedea ce fisiere sau documente au fost accesate de catre persoane care v-au folosit calculatorul. Important e sa lasati acest folder ascuns, pentru ca acum stiti cum sa dati de el destul de usor.

2 Comments

  • Cristian 13 October 2015 at 12:26 am

    S-a găsit cine să întrebe de ce să descrii chestii inutile. Ce-i Marius, ești dezamăgit că nu ți-a furnizat niciun titlu bun pe care să-l preiei?

  • Marius 7 October 2015 at 3:44 pm

    Dar in Windows 10 ai quick items, pe bara de navigare. Ce rost mai are sa te chinuiesti cu CMD?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.