Cum schimbam background-ul din Windows Photo Viewer si Live Gallery

Sper ca toata lumea stie ce este Windows Photo Viewer. Pentru cei care nu stiu, este acel program cu care putem vizualiza imaginile in Windows, in mod default. Acum, ca am lamurit despre ce este vorba, in acest articol – tutorial vreau sa prezint un mic truc despre cum putem sa modificam culoarea de fundal pentru aplicatie (in mod default este un albastru deschis) si culoarea de fundal default este alb.

In mod normal, cel putin asa vad eu lucrurile, un fundal inchis poate face ca imaginea sa fie mult mai clara, usor de inteles si o scoate in evidenta. Acum, fiecare poate pune absolut ce culoare doreste dupa bunul plac.

Mai jos poi prezenta doua metode de a modifica fundalul pentru aceste doua instrumente:

Afla despre: 8 aplicatii portabile pe care fiecare utilizator de Windows ar trebui sa le tina pe stick-ul lor

Metoda dificila

[adsense float=”center”]
1. Deschidem Run si tastam “regedit” si apoi apasam Enter. Se va deshide Registry Editor.

2. Acum, navigam la HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows Photo Viewer > Viewer

3. Cine foloseste Windows 7 pe 32-biti, nu veti gasi acest key, in acest caz trebuie creat. Utilizatorii de Windows 7 64-biti pot trece peste urmatoarele 2 etape.

Citeste si: Marirea memoriei calculatorului cu ajutorul unui stick USB – ReadyBoost

– Click dreapta pe Microsoft – New – Key. Numim cheia Windows Photo Viewer.
– Click dreapta pe noua cheie creata si apoi vom crea alta cheie cu numele Viewer.

4. Dupa ce dam click pe noul key creat (Viewer) sau existent, in partea dreapta pe spatiul liber dam click dreapta si alegem DWORD 32biti si vom numi BackgroundColor.
5. Dublu click pe BackgroundColor si sub campul Value tastam “FF” urmat de codul HEX care reprezinta o anumita coloare pe care dorim sa o setam.

Acum deschidem orice imagine cu WPV si ar trebui sa vedem noua imagine de fundal a programului. Pentru reveni la culoarea implicita, pur si simplu stergem BackgroundColor DWORD.

Windows Live Gallery

1. Parcurgem urmatorul drum in registrii: HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows Live > Photo Gallery > Viewer

2. Dublu click pe BackgroundColor si sub campul Value tastam “FF” urmat de codul HEX care reprezinta o anumita coloare pe care dorim sa o setam

Citeste si: Cum activam / dezactivam Fast Startup in Windows 8

Metoda usoara

Descarcam Photo Viewer Background Changer si il instalam. Programul este compatibil atat pentru Windows 7 cat si pentru Windows 8.

Odata instalat, alegem ce instrument de vizualizare a imaginilor vrem sa-i modificam culoarea de background si apoi facem click pe Change color. Alegem o culoare si apoi ok.

blank

Din aceeasi categorie: Modificare culori taskbar si marginile ferestrelor – Windows 8 RTM

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum schimbam background-ul din Windows Photo Viewer si Live Gallery”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.