Cum adaugam noi optiuni meniului Send to

25 January 2013

Meniul standard Sent To din meniul contextual click dreapta pe un fisier sau folder din Windows Explorer afiseaza cele mai populare locatii unde putem copia sau trimite fisiere. Acest meniu poate fi personalizat prin editarea locatiei elementelor din folderul shell “send to”.

Exista posibilitatea extinderii acestui meniu cu scopul de a usora munca utilizatorului in momentul cand acesta se joaca mult functiile copiere, mutare si lipire, oferindu-i o cale mult mai rapida de a jongla cu fisierele dintr-un loc in altul pe hard disc.

Pentru a avea acces la meniul send to extins, trebuie sa deschidem Windows Explorer intr-o locatie la alegere, apoi tinem apasata tasta Shift si facem click dreapta pe folderul sau fisierul dorit. meniul send to[adsense float=”center”]

Cum adaugam noi elemente si destinatii in cadrul meniului send to

Daca exista anumite locatii de copiere deja disponibile in meniul send to si pe care nu le utilizam dintr-un anumit motiv, le putem sterge. De asemenea, putem adauga si alte noi locatii care vor fi disponibile copierii fisierelor.

Dechidem fereastra de dialog Run si tastam “shell:sendto” (fara ghilimele). Apasam Enter iar folderul Send to va aparea pe ecran. Tot ce trebuie sa facem este sa creem scurtaturi catre locatiile preferate si sa copiem acele scurtaturi aici. Pentru a inlatura o locatie disponibila in meniul send to, pur si simplu o stergem.

Similar, putem edita meniul send to prin adaugarea sau stergerea folderelor din folderul profilului utilizatorului. Profilul utilizatorului poate fi gasit la C:/Users/Username.

In momentul cand stergem un element, trebuie sa fim foarte atenti pentru ca putem sterge si foldere importante care pot contine informatii. Anumite aplicatii pot utiliza aceste foldere pentru a salva datele si setarile programului. Stergerea acestor foldere poate cauza functionarea incorecta a programului sau pierderea setarilor acestuia.

5 Comments

 • happyday 2 February 2013 at 6:32 pm

  N-am intrat de ceva vreme pe blogul tau si vad ca ai publicat o multime de articole interesante. Asa ca n-am ce-ti face, trebuie sa suporti bombardamentul de comentarii. :)
  Chestia asta cu meniul send extins e interesanta si utila insa eu folosesc mult facilitatea drag&drop. Asa ca utilizez QDir (portabil) pe post de explorer care-mi afiseaza toate cele 4 partitii si are inclusa o optiune ce permite, la deschidere, afisarea ultimelor locatii accesate la inchiderea precedenta. In plus, mi-am instalat ExtremeCopy (versiunea Pro) care s-a integrat foarte bine in exploratoare iar din testele mele a reiesit ca e mai rapid decat FastCopy (cu vreo 20 de secunde) si TeraCopy (cu vreo 30 si ceva de secunde).

  • Alexandru Ionut 2 February 2013 at 7:41 pm

   Multumesc de comentarii. Nici o problema daca ma bombardezi in acest mod :), o sa ti le aprob pe toate. Iti dai seama ca orice blogger si-ar dori comentari dar depide foarte mult de nisa. Daca scriu tutoriale, tu intri frumos, citesti, iti rezolvi problema si pleci. Lasi comentariu doar daca simti nevoia sau daca ceva nu e in regula la acel tutorial. Asta ar fi dezavantajul blogurilor de acest gen. Pe cand cele cu subiecte care merg sau trebuiesc dezbatute, sa te tii. Acolo apar zeci de comentarii la articole si intr-un timp foarte scurt. Vezi cele mai populare bloguri din Ro.

 • Yamasha 26 January 2013 at 12:20 pm

  corect, dar avem drag and drop la chestii de genul. In fine, mie mi-e mai comod asa :)

 • Yamasha 25 January 2013 at 10:12 pm

  mai repede ma folosesc de combinatii de taste decat sa folosesc mouse-ul sau touchpadul.

  • Alexandru Ionut 25 January 2013 at 10:18 pm

   Dar nu toti sunt meseriasi ca tine. Oricum, nu ai combinatii de teste pentru a trimite fisiere dintr-o locatie in alta fara a le deschide pe amandoua.

   PS: cand lucrez mult cu fisierele, si eu folosesc copy, move, paste din taste. Mouse-ul il folosesc cand vreau sa lucrez foarte lejer pe laptop, iar touch-ul il folosesc pentru a-mi relaxa degetele :)) obosite de mouse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.