Cum schimbam locatia folderului Downloads din Windows 10, 8 sau 7

Pentru a pastra in siguranta fisierele descarcate de pe internet, trebuie sa modificam locatia folderului download de pe partitia C:/. Folderul Downloads are radacina exact pe partitia Windows-ului. Practic, tot ce descarcam de pe net va fi salvat pe partitia principala a sistemului.

Un lucru nu tocmai in regula, din punctul meu de vedere. Browserele pe care le folosim atunci cand navigam pe net vor salva orice fisier care urmeaza a fi descarcat exact in acest folder, asta in cazul in care nu am apucat sa modificam setarile acestora. De ce e important, din punctul meu de vedere, sa modificam locatia folderului? 

Modificarea locatiei folderului downloads din Windows 7

Deci, tot ce descarcam se va salva in folderul Downloads pe partitia C:/. Este recomandat sa modificam locatia acestui folder pentru a nu incarca foarte mult partitia pe care este instalat sistemul de operare, altfel, acest lucru va avea un impacat negativ asupra rularii optime a Windows-ului.

Un alt avantaj al modificarii locatiei folderului este securitatea datelor. In cazul in care se intampla ceva cu sistemul de operare si vom fi fortati sa il reinstalam, putem sta linistiti deoarece datele sunt salvate pe partitia secundara care nu va pati nimic in cazut reinstalarii sistemului de operare.

Presupun ca stiti unde se afla folderul Downloads.

1. Dam click pe acesta, iar apoi in spatiu liber din fereastra dam click dreapta si alegem Properties.

2. Din fereastra ce va aparea, dam click pe tabul Location.

3. Apasam pe butonul pe care scrie Move… .

4. Ne deplasam pe partitia D:/ si cream un folder cu acelasi nume, apoi dam click pe acesta si apasam Select Folder.

5. Dupa ce facem acest lucru, dam Apply (in caz ca avem ceva in Downloads, cel caruia îi schimbam locatia) o sa ne apara un mesaj intrebandu-ne daca dorim sa mutam continutul acestuia in locatia noua, pe care il vom confirmam, iar apoi apasam Ok.

Cum se modifica locatia folderului downloads in Windows 8

Cei care folosesc Windows 8 sau 8.1 vor putea parcurge exact aceleasi etape ca mai sus.

Tutorial valabil si in Windows 10.

Ultuma actualizare 21 February 2019 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.