De ce expira Windows 7. Cum facem update fara KB971033

23 June 2012

Sfatul meu este ca atunci cand instalati un sistem de operare (Windows 7) sa-i permiteti acestuia sa isi faca update-uri tot timpul. Este foarte important acest lucru deoarece sistemul de operare isi va actualiza periodic driverele, acest lucru avand un impact pozitiv asupra calculatorului. 

Actualizand sistemul de operare, performanta calculatorului creste, vulnerabilitatea acestuia asupra atacurilor cu virusi si alte “animalute” va scadea, asigurandu-va o securitate si  integritate mult mai mare asupra fisierelor stocate pe hard disk.

O data cu acestea va creste si randamentul sistemului, in primul rand, simtindu-se viteza de procesare care va urca. In al doilea rand, pentru cei care au o placa video integrata, performanta grafica poate creste (in cazul meu s-a intamplat, de fiecare data dupa update-uri importante au crescut si notele la partea grafica in Windows 7 ). Si nu in ultimul rand, odata cu update-urile, sistemul de oparare isi repara posibilele brese de securitate, si nu numai.

Partea mai putin buna atunci cand faceti update la un sistem de operare, in cazul de fata o sa vorbesc de Windows 7 fara licenta, piratat, pe care il aveti din sursa “x”.  Unu din update-uri se numeste KB971033. Acesta nu face altceva decat sa indentifice autenticitatea sistemului de operare. In cazul in care aveti un sistem de operare piratat, o sa va apara in loc de wallpaper o imagine neagra nu tocmai frumoasa, si tot felul de mesaje chiar deloc placute.

Daca vreti sa faceti update si sa nu patiti acest lucru procedati in felul urmator:

1.     Deschideti Control Panel – System and Security

2.     Windows Update – Check for updates . Windows-ul va cauta update-urile posibile, apoi vi le va asfisa pe doua categorii: important si optional.

3.     Click pe categoria update-urilor importante – cautati in lista Update for Windows 7 – based Systems (KB971033). De obicei, acesta este debifat. Daca nu este debifat, faceti voi acest lucru. (In imaginile prezentate mai jos o sa vedeti cand ajungeti la aceasta etapa si informatii despre acel update in partea dreapta). Apoi faceti click dreapta pe el si alegeti optiunea Hide update. Acesta in mod normal, isi schimba culoarea scrisului.

4.     Dati inapoi pe Back – apoi alegeti Restore hidden updates.

5.     Mergeti la Update-urile importante, selectati toate elementele (in imagini o sa fie doar un singru update in lista deoarece acel windows e updatat la zi). Apoi dati ok si instal updates. Cam asta a fost tot.

16 Comments

 • Corina 5 October 2018 at 6:06 pm

  Eu am windows 7, nu ma prea pricep la calculator dar era dezactivata optiunea de update. Ei bine, ieri am dat sa-mi faca update si de atunci tot face update… Ce naiba sa fac? Azi-noapte se oprise la 148 din 201 si l-am oprit ca statea de vreo 5-6 ore si azi dimineata mi-a zis ca are 141 de update-uri de facut, a mers relativ repede pana la 92 si air sta acolo de 5 ore… Nu mai stiu ce sa fac…

  • Alexandru Ionut 5 October 2018 at 6:17 pm

   Lasa-l pana termina. Poate dura si doua zile… asta e.

 • gicu 8 September 2017 at 10:23 am

  chiar pe bune daca eu am fost infectat recent pe windows seven cu WinTeen (update) am fost nevoit sa il platesc pe unul cu 250 lei sa imi instaleze win seven si vreau sa va multumesc tuturor pt update (care unele update-uri dau crashuri sau virusi chiar de pe unele site-uri oficiale (redirecte) va multumesc mult de tot, bravo tinetio tot asa.

 • daniel octavian 16 November 2015 at 9:44 am

  va salut d-nl Ionut.Nu de mult imi aparea p laptop sa instalez winddous10.Pina intro zi knd am apasat p el si lam instalat.am asteptat 15-30min.si kam asta a fost tot.Dar laptopul a inceput sa se miste mai greu.MAM INTERESAT P LA prieteni si am aflat k de fapt am instalat decat interfata windousului10.Acum vas ruga sami sp.CUM SA TREC ANAPOI LA WINDOUS 7 ULTIMATEsau sa INSTALEZ IN TOTALITATE WUINDOUS10.TIN SA VA ANUNT K NU MA PREA PRICEP IN ALE PC-ULUI SI DAK SAR PUTEA SAMI EXPLIKATI SI MIE MAI DETALIAT.DETIN UN ASSUS K53U.VA ROG SA MA AJUTATI DAK S POATE.VA MULTUMESC

  • Alexandru Ionut 16 November 2015 at 8:06 pm

   daca ai dat click pe acea iconita care aparea in partea dreapta jos pentru a instala windows 10, atunci sa stii ca nu aveai cum sa instalezi doar interfata Windows 10. Iti merge greu, probabil, pentru ca ai facut upgrade. Nu l-ai instalat pe curat, de la zero, formatand partitia inainte de instalare.

   Cauta update & security, apoi recovery.

 • necesar 2 June 2015 at 2:52 pm

  Nu chiar. Căutați după FTDI brick și o să vă gîndiți destul înainte să instalați “cele mai noi drivere”. Dacă sistemul merge, n-are rost să-l schimbi. Dacă ceva nu merge o să-ți dai seama înainte să-ți spună cineva.

 • john 8 June 2014 at 10:22 am

  Ce-i de facut daca deja l-ai instalat?. Dar alte update-uri ce trebuiesc excluse/evitate exista?

 • Mihai 10 December 2013 at 2:39 pm

  Multumesc de ajutor , chiar nu stiam cum sa scap de update-ul asta..

 • big-bum 5 October 2013 at 9:55 am

  Nu-i frumos.

  • Alexandru Ionut 5 October 2013 at 11:37 pm

   :P

 • zam77 3 February 2013 at 12:49 pm

  Cred ca acest articol incurajeaza pirateria sau sa zicem o ajuta,mai bine ai promova Ubuntu sau alta distributie free ,ai putea ajuta astfel si pe altii sa afle ca mai exista si altceva inafara de windows.Nu as spune asta daca nu ai scrie bine ,de altfel imi plac articolele tale.

  • Alexandru Ionut 3 February 2013 at 1:01 pm

   Ma bucur ca iti plac articolele. Asta e un tutorial cum sa scapi de exirarea sistemului de operare, dar nu am zis pe undeva sa folosesti os piratat. In plus, acesta este printre primele articole de pe blog. Promovez Ubuntu poate mai bine decat 90% din blogosfera. Am pus si guest post despre ubuntu pe un foarte mare blog de IT. Daca te intereseaza, iti pot lasa link.

 • Daniel Bumb 2 February 2013 at 9:50 pm

  Na ziceam si eu , nu sustinem dar folosim :))

  • Alexandru Ionut 2 February 2013 at 9:52 pm

   :) buna asta. Eu nu Ubuntu nu am probleme de genul. Poate ca am avut in trecut, ca sa recunosc si treaba asta :)).

 • Daniel Bumb 2 February 2013 at 5:03 pm

  Eu fac update automat dar nu î-mi dezactiveaza winu
  Depinde ce krack folosesti .

  • Alexandru Ionut 2 February 2013 at 7:35 pm

   Depinde, unii au probleme cand fac update. Daca se instaleaza si acel update, atunci (in cazul in care sistemul este piratat), va expira in 30 de zile. Articolul este un tutorial, dar acest blog nu sustine pirateria :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.