Cum se creeaza si se administreaza o biblioteca in Windows

17 June 2012

Incep articolul prin a defini termenul de biblioteca din Windows 7 si Windows 8. Biblioteca este o scurtatura catre o anumita destinatie de pe hard disk,  cu filme, muzica, documente sau orice vrem sa avem la destinatie.

De asemenea, putem crea aceasta scurtatura si catre un folder gol in care, eventual, putem salva fisiere pe care le descarcam de pe internet si nu numai.

Acesta librarie va ajuta foarte mult in momentul in care aveti un folder cu anumite fisiere si vreti sa ajungeti la el foarte repede, sa nu mai parcurgeti foarte multi pasi ajungand la destinatia dorita.

Cum se creeaza o biblioteca in Windows

Windows 7

  • in primul rand, accesam My Computer, iar  in stanga o sa avem Libraries. Dam click pe aceasta, iar apoi o sa apara 4 biblioteci predefinite: Documents, Music, Pictures si Videos.
  • dam click dreapta in interiorul ferestrei si alegem New – Library sau putem apasa pe New library.
  • putem pune orice denumire dorim, eu o voi numi Filme, pentru voi crea o biblioteca pentru filmele care sunt pe partitia D.
  • dupa ce am denumit-o, dam click dreapta, iar apoi Properties –  Include a folder… si navibam la destinatia dorita. Eu o sa aleg partitia D, apoi deschid folderul cu filme si apas Include folder. Selectam de la Optimize this library for: videos si apoi Apply si OK.

Biblioteca pentru filme este gata, iar daca o sa accesez folderul, o sa apara filmele mele care sunt pe partitia D. Daca vreau sa copiez un film de pe un stick in aceasta biblioteca, acesta se va copia direct in folderul filme.

De asemenea, putem adauga mai multe locatii in aceeasi biblioteca. De exemplu, am ales si muzica sa imi apara in acceasi biblioteca cu filmele. Avem libertate totala, putem experimenta.

Windows 8

Metoda prezentata este valabila in proportie de 99% si pentru Windows 8, asa ca nu am sa mai prezint inca odata etapele de mai sus. In orice caz, cine a lucrat pe Windows 7, se descurca fara nici o problema si pe Windows 8.

In concluzie, biblioteca este un fel de scurtatura catre o anumita destinatie care ne ajuta sa avem acces rapid la fisierele din acel loc.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.