Cum dezactivam programele inutile de la startup in Windows

Pentru utilizatorii incepatori care nu stiau, exista posibilitatea de a opri / dezactiva toate programele  care sunt lansate odata cu pornirea calculatorului si incarcarea  sistemului de operare. De cele mai  multe ori, aceste programe ruleaza la startup fara voia utilizatorului, imediat dupa ce aplicatia respectiva a fost instalata in calculator. Acestea, de regula, incetinesc timpul de pornire al sistemului de operare si consuma inutil resurse. 

In mod normal, trebuie sa stim daca este necesar sau nu ca un anumit program sa porneasca la startup. Trebuie sa avem grija si ce anume oprim, ca nu cumva sa dezactivam anumite drivere vitale ale sistemului. Foarte multe aplicatii care sunt lansate odata cu sistemul de operare nu sunt utilizate la fiecare sesiune. Practic, acestea ruleaza si consuma resurse fara a fi utile la momentul respectiv. Dezactivarea aplicatiilor de la startup in Windows : Accesam START – RUN – tastam « msconfig » si apoi dam ENTER. Va aparea fereastra din imaginea de mai jos.

Selectam tabul startup exact ca in imaginea de mai sus, apoi aparand toate programele care ruleaza odata cu lansarea Windows-ului. Pe prima coloana apar denumirile acestora, pe coloana Manufacturer apare firma dezvoltatoare, Command indica locul unde sunt instalate pe HDD, Location este adresa acestora in registri, iar la Date disable va aparea data la care a fost oprit un anumit element.

Vom constata la inceput ca toate elementele au casuta bifata, deci acele elemente sunt active la pornirea Window-ului. Odata ce suntem siguri ca vrem sa oprim un anumit element, trebuie doar sa bifam casuta din fata acestuia, iar apoi dam apply si ok. O sa apara apoi o fereastra mica la fel ca in imaginea de mai jos.

blank

Putem alege RESTART pentru a se aplica modificarile facute sau sa inchidem fereastra fara a da restart la calculator. Schimbarile se vor salva dupa primul restart al sistemului. De asemenea, puteti bifa sa nu mai apara acel mesaj, salvandu-se apoi comandata data pentru eventualele modificari pe care le vom face.

Atentie, nu dezactivati aplicatii antivirus, driverele sistemului sau alte aplicatii de importanta majora. Daca nu sunteti siguri de un anumit program, fie cautati informatii despre acesta pe internet, fie intrebati pe cineva care se pricepe sau puteti lasa un comentariu aici si voi incerca sa va ajut, fie nu modificati nimic.

UPDATE: aveti aici un articol despre dezactivarea programelor de la pornirea sistemului de operare Windows 8.1.

Last Updated on 1 March 2015 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum dezactivam programele inutile de la startup in Windows”

  1. – doresc sa fac calculatorul mai performant
    – ma puteti ajuta acum prin teamwiever, deoarece la ora 15 sunt obligat sa ma deplasez in oras ptr rezolvarea unei probleme urgente ?
    Cu stima, Nicu

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.