Cum grabim procesul de inchidere al calculatorului – Windows 7

Pentru cei care inca folosesc Windows 7, am sa prezint pe scurt cateva modificari pe care le putem face in sistemul de operare pentru ca procesul de inchidere sa dureze mai putin.

Daca v-ati facut griji, ceea ce nu prea cred :), pentru ca n-am mai scris asa de des pe blog, sa stiti ca n-am renunat la el. Sunt foarte ocupat, iar cand am putin timp liber, poate ca n-am inspiratie sau chef de scris.

Revenind la ideea articolului, am sa va arat pe scurt ce anume trebuie sa modificati in fisierele sistemului de operare pentru ca PC-ul sa se stinga mai repede.

Dupa ce trec ceva luni de la data instalarii sistelui de operare, dar si dupa instalarea mai multor aplicatii in calculator, acesta incepe sa mearga din ce in ce mai greu. Putem constata asta chiar si dupa timpul de inchidere al calculatorului care va deveni din ce in ce mai lung.

De regula, asta se intampla pe Windows 7. Nu vreau sa mai amintesc de versiunile anterioare ale Windows-ului pentru ca vreau sa-mi scot din cap ideea ca exista inca multi utilizatori care inca le mai folosesc. Stiu! Au hardware modest spre incredibil de slab, dar trebuie sa fim prezenti totusi in 2015.

Windows 8 sau 8.1 este deja optimizat pentru a functiona foarte rapid, asa ca nu trebuie sa va mirati daca nu veti gasi acele fisiere pe care le voi preciza eu mai jos. Am folosit Windows 8, iar acum folosesc 8.1, si va spun ca nu are nevoie de optimizare. Bine, conteaza si pe ce e instalat. :)

Pentru a grabi procesul de inchidere al calculatorului, trebuie sa modificam cateva fisiere cu ajutorul instrumentului Registry Editor.

Cum ajungem rapid la acest instrument? Apasam tastele Win + R, iar in caseta RUN tastam “regedit” (fara ghilimele).

Atentie: inainte de orice modificare, accesam meniul File, iar apoi alegem optiunea Export… . Vom face backup registrilor.

Acum sa trecem la optimizat:
1. cautam cheia “WaitToKillServiceTimeout“. Dupa cum vedeti, valoarea acesteia este setata la 5000. Cel putin asa e setata in mod implicit. Ce inseamna? Sistemul de operare va astepta 5 secunde inainte sa inchida fortat un serviciu.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control

Dam dublu click pe fisier si setam valoarea 2000, apoi apasam Ok.

inchidere rapida pc
Optimizarea sistemului de operare pentru inchiderea rapida a calculatorului.

 

2. cautam cheia “WaitToKillAppTimeout“. Dublu click pe aceasta si setam valoarea 2000 in loc de orice alt numar care e setat implicit.

HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop

3. in aceeasi locatie ca la punctul 2, cautam cheia “HungAppTimeout“. Daca nu o gasim, o putem crea. Click dreapta pe spatiul gol, selectam New – String Value. Numim cheia HungAppTimeout si ii setam valoarea la 2000.

4. putem dezactiva confirmarea de inchidere a calculatorului, mai exact acea caseta sau fereastra numita Auto End Tasks. Apare in general cand inchidem calculatorul, dar nu am salvat documentul la care lucram, de exemplu. NU RECOMAND lucrul acesta, insa o puteti face setand valoarea 0 pentru cheia AutoEndTask.

Ce mai putem adauga?

Ultuma actualizare 8 April 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.