Cum aflam daca folosim Windows pe 64 biti

În acest articol al să prezint 3 modalități prin care putem afla dacă rulăm o versiune a Windows-ului pe 64 biți. Acest post se adresează utilizatorilor începători, asta pentru a nu exista vreo anumită confuzie. Deci, dacă cineva ne întreabă ce versiune a Windows-ului avem instalată (fie pe 32 biți, fie pe 64 biți), și nu știm exact ceea ce să răspundem, atunci putem verifica în felul următor.

1. Cu ajutorul programului 64bit Checker

64bit Checker este un program gratuit pentru Windows care ne oferă informații despre sistemul de operare și procesor, în ceea ce privește compatibilitatea pe 64 biți. Acest program este portabil și ocupă foarte puțin spațiu.

64bit checker

2. System information

Această metodă este foarte simplă și nu necesită nici un program suplimentar. În cazul în care avem iconița My Computer pe desktop, sau sigur va exista în meniul Start (Windows 7 – XP), dăm click dreapta pe aceasta și selectăm Properties. Vor fi afișate proprietățile sistemului, informații despre OS, procesor și multe altele. Ceea ce pe noi ne interesează, găsim în dreptul opțiunii ”System type”. [adsense float=”center”]

system information x64

3. Program Files

O altă metodă cu ajutorul căruia putem afla dacă rulăm Windows pe x64, ar fi verificarea partiției C (cea pe care este instalat sistemul de operare). Deci, accesăm My Computer, apoi partiția pe care este instalat sistemul de operare. Dacă vom găsi două foldere ”Program Files”, (Program Files și Program Files x86) atunci vom știi sigur că avem Windows pe 64 biți.

programx86

După cum vedeți, este foarte simplu să aflăm versiunea sistemului de operare pe care o rulăm. De foarte multe ori mi s-a întâmplat să întreb prieteni despre versiunea Windows-ului folosită, iar aceștia neștiind ce să-mi răspundă.

Ultuma actualizare 5 August 2013 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “Cum aflam daca folosim Windows pe 64 biti”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.