Cum configuram System Restore in Windows 7 si 8

Oricare dintre versiunile sistemului de operare Windows ofera o multime de instrumente gratuite care vin in ajutorul utilizatorului. Unul dintre acestea este System Restore, un instrument care permite restaurarea sistemului de operare la o anumita data cand am creat un punct de restaurare.

Urmam pasii  de mai jos pentru a accesa System Restore:

 1. accesam Control Panel, click pe System And Security, iar apoi facem click pe System
 2. din fereastra System, facem click pe System Protection din panoul din dreapta.
 3. pentru a configura System Restore pentru o anumita partitie, selectam acea partitie din lista, iar apoi facem click pe Configure.
 4. alegem una din urmatoarele optiuni: daca am activat protectia sistemului, putem ajusta cat spatiu de stocare atribuim acestei functii.
  1. Restore System Settings and Previous Versions of  Files – alegem aceasta optiune pentru a pastra copii ale setarilor sistemului si versiuni anterioare ale fisierelor. Aceasta optiune este recomandata pentru partitia pe care este instalat sistemul de operare, pentru a ne asigura ca vom putea restaura fisierele si setarile Windows-lui in caz de nevoie.
  2. Only Restore Previous Versions Of Files – alegem aceasta optiune pentru a pastra copii anterioare ale fisierelor din calculatorul nostru, dar nu va pastra si setarile sistemului. Aceasta optiune este recomandata pentru partitiile care nu au un sistem de operare instalat pe acestea. In caz de accident, putem recupera datele pierdute de pe spatiu de stocare.
  3. Turn Off System Protection – daca alegem aceasta optiune, vom dezactiva System Restore. Aceasta optiune nu o recomand deoarece nu vom  mai putea recupera datele pierdute accidental din calculator.
 5. apasam OK. (Daca tocmai am dezactivat System Restore, acesta va sterge toate datele si setarile salvate de acesta pana in momentul opririi.)

In mod implicit, System Restore rezerva doar 1 % din capacitatea totala a unui HDD pentru a salva punctele de restaurare. De exemplu, pe un HDD de 930 Gb, System Restore va rezerva 9,3 Gb in mod implicit.

Tutorialul de mai sus este valabil si pentru Windows 8 si 8.1.

Ultuma actualizare 18 January 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.