S-a rotit imaginea si bara de start de pe desktop – (pentru amatori ca mine)

Nu doar eu am patit  sa rotesc imaginea si bara de start pe laptop, ci si cativa din prietenii mei. Cautam de fiecare data pe net cu telefonul ce butoane sa apas pentru a reseta desktopul la pozitia initiala, pentru ca uitam mereu combinatia de taste. Nu ca ar fi un lucru greu de memorat, dar daca il folosesti destul de rar, uiti. Iar cand ai nevoie, nu mai stii. 

Pentru ca ieri s-a intamplat ca bebe sa-si puna cateva secunde gherutele pe touchpad-ul si tastele laptopului, a reusit sa-mi mute bara de start in stanga, pe verticala. Si mai ca nu nimeream sa o pun la loc, in josul ecranului.

Am incercat ceva combinatii aiurea de taste, ca mi-am mutat singur desktopul cu susul in jos. Am intrat repede pe net de pe telefon sa citesc, sper eu, pentru ultima data, cum sa readuc imaginea de pe desktop in pozitia initiala, dar si sa pun bara de start jos, pe orizontala. Si pentru ca am rezolvat problema, vreau sa si memorez odata pentru totdeauna cum se face acest lucru. In cazul meu, pentru a memora ceva rapid si destul de sigur, trebuie sa scriu. De aici rezulta acest articol banal, dar care poate fi de ajutor si altor persoane in afara de mine.

Cum rotim desktopul in Windows 10

Putem roti imaginea, iconitele si bara de start in Windows 10, prin apasarea tastelor CTRL + ALT + unul din butoanele directionale (sus-jos-stanga-dreapta).

Cum mutam bara de start in josul ecranului pe orizontala

Daca din gresela mutam bara de start in stranga, dreapta, sau in partea de sus a ecranului, aceasta poate fi adusa in pozitia initiala, adica pe orizontala jos, doar cu ajutorul mouse-ului. Tinem click apasat pe ea, intr-un spatiu liber, si o tragem pur si simplu in jos. Adica drag&drop.

 

Ultuma actualizare 13 August 2018 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “S-a rotit imaginea si bara de start de pe desktop – (pentru amatori ca mine)”

  1. Mulțumesc!!! Sunt mândră de mine!! A mers așa ușor!!! Tot timpul pățesc din cauza pisicii!! Face niște scheme… De crezi că vrea să comunice cu extratereștri!!!! 😂Mulțumesc frumos!!!!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.