Cum obtinem o lista cu toate aplicatiile instalate in calculator

De foarte multe ori am fost nevoit sa reinstalez sisteme de operare pe diferite calculatoare, si tot de atatea ori am fost obligat sa reinstalez si aplicatiile care erau deja utilizate pe acel sistem. Prin urmare, in acest articol veti invata cum sa obtineti o lista cu toate aplicatiile instalate si versiunile acestora.

Pana sa descopar cum pot obtine o lista cu toate aplicatiile instalate si versiunile lor, accesam Control Panel – Uninstall or change a program si memoram oarecum aplicatiile instalate, fie faceam o poza cu telefonul sau le notam repede si pe scurt pe o hartie. Mai dificil era atunci cand erau cu zecile si nu voiam sa-mi scape ceva important.

lista aplicatii instalate in windows

In fine, pentru a nu mai lungi mult povestea, va voi prezenta pe cat de scurt pot, posibilitatea de a obtine o lista cu toate aplicatiile instalate in Windows si versiunile acestora. Fiecare decide motivul pentru care ar avea nevoie de o asemenea lista.

Prima metoda, si cea mai dificila, consta in utilizarea instrumentului Windows PowerShell pentru a genera lista aplicatiilor instalate in calculator. Pentru a lansa Windows PowerShell, accesam caseta Run prin apasarea tastelor Win+R, apoi tastam powershell si apasam Enter. Fie cautam PowerShell in meniul Start.

Copiem urmatoarea comanda in PowerShell apoi apasam enter:

Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object -Property Name > D:\InstalledSoftwareList.txt

Bineinteles, putem modifica adresa unde va fi creat fisierul, dupa bunul plac. Eu am permis ca fisierul sa fie creat pe partitia D:/.

lista aplicatii instalate powershell

In cazul in care lista aplicatiilor este incompleta, vom utiliza comanda de mai jos:

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize > D:\InstalledSoftwareList.txt

Metoda a doua de generare a listei consta in utilizarea instrumentului Command Prompt. Dupa lansarea acestuia, introducem urmatoarea comanda:

wmic /output:D:\InstalledSoftwareList.txt product get name,version

lista aplicatii instalate command prompt

Metoda cea mai simpla, zic eu, de generare a acestei liste cu aplicatiile instalate in sistemul de operare este utilizarea programului CCleaner Free. Cei care folosesc acest programel pot accesa meniul Tools – tabul Uninstall. Dupa ce va aparea lista cu toate programele instalate in calculator, in contul din dreapta jos al programului gasim butonul “Save to text file…”. Mai departe e foarte simplu.

Last Updated on 22 May 2016 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum obtinem o lista cu toate aplicatiile instalate in calculator”

 1. Daca doresti o lista completa (care include si update-uri instalate ) trebuie doar sa modifici un pic linea

  Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object -Property Name > D:\InstalledSoftwareList.txt

  si sa folosesti CIM:
  Get-CimInstance -ClassName Win32_Product | Select-Object -Property Name, Version, installdate
  |FL > D:\InstalledSoftwareList.txt

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.