Cum ascundem afisarea pop-ului de volum si multimedia din Windows 10

12 September 2019

Ma refer la acea caseta care apare in partea stanga sus a ecranului atunci cand modificam intensitatea volumului, in momentul in care ascultam muzica pe youtube sau pe orice alt site cu ajutorul browser-ului Chrome.

Nu stiu exact cum sa-i spun acelui pop-up, dar nu-l pot numi doar notificare pentru ca in afara de nivelul volumului, afiseaza si cateva butoane multimedia pentru inapoi, play/pauza, inainte.

pop-up volum windows 10

Ceea ce e deranjant este faptul ca nu dispare repede, mai ales daca sunt cu cursorul mouse-ului pe langa pop-up, sau chiar deloc daca tin curosul pe el.

Am observat ca acest pop-up de volum impreuna cu butoanele multimedia de control apar doar cand folosesc Google Chrome si Groove Music. Cum Groove Music folosesc destul de rar, n-am cautat sa scap de pop-up, dar pentru Google Chrome am facut-o.

Prin urmare, pentru ca doresc sa scap de acest pop-ul care afiseaza volumul si controalele multimedia care apar in stanga sus a ecranului atunci cand folosesc Chrome, am procedat astfel:

  • am introdus chrome://flags/ in bara de adrese, apoi am apasat tasta Enter
  • am introdus in caseta de cautare “Hardware Media Key Handling
  • am dezactivat Hardware Media Key Handling selectand optiunea Disabled.
  • am apasat pe butonul Relaunch Now pentru a reporni Google Chrome.
dezactivare pop-up volum windows 10

Dupa cum am scris mai sus, motivul pentru care facut acest lucru este acela ca pop-ul nu dispare rapid, sau nu dispare chiar deloc daca cursorul mouse-ului se afla in suprafata sa. Din pacate, acest este afisat exact peste bara de marcaje unde sunt salvate cateva site-uri foarte importante mie.

Acest pop-ul larg care afiseaza volumul apare doar in Windows 10. Cei care folosesc alte versiuni ale sistemului de operare, sau chiar alte sisteme de operare, nu vor intampina aceasta problema.

De retinut, nivelul volumului cand acesta va fi modoficat, va continua sa apara pe ecran, dar va fi mic si va disparea foarte repede.

One Comment

  • Ciupearca 15 September 2019 at 12:13 pm

    Mulțumesc… Și eu sunt iritat de acel pop up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.