Cum adaugam efectul slow motion clipurilor video cu Photos Windows 10

Aplicatia Photos din Windows 10 devine din ce in ce mai performanta, primind mai multe optiuni de editare foto/video cu fiecare actualizare a sistemului de operare. Aplicatia, chiar daca se numeste Photos, este capabila sa redea si fisierele video. 

Photos a devenit aplicata mea favorita inca de cand a fost lansata odata cu Windows 8. Mi-a placut de la bun inceput pentru ca permite sa adaugi efecte fotografiilor, dar si imbunatatirea acestora. Aceasta aplicatie pune la dispozitie o multime de filtre care pot fi adaugate fotografiilor. Pe langa aceastea, poate ajusta luminozitatea, culoare, claritatea, poate decupa si roti fotografiile. Dar si multe altele.

Dupa cum am precizat si in primul paragraf, aplicatia poate rula si fisierele video. Am rulat film HD 720p fara nici o problema, citind inclusiv subtitrarea. La film de 1080p se intrerupe ocazional.

Aplicatia Photos ofera cateva optiuni extrem de utile si pentru partea video. Optiuni precum salvarea anumitor cadre video din film/clip, salvarea de cadre foto din video, poate adauga un desen sau o semnatura deasupra clipului video, dar si adaugarea unui efect slow motion asupra clipului sau a unei secvente dorite. Aceasta ultima optiune este disponibila celor care au ultima actualizare a sistemului de operare.

Cum adaugam efectul slow motion unui video cu Photos in Windows 10

Lansam fisierul video cu aplicatia Photos. Dam click dreapta pe fisierul video pe care vrem sa-l editam, Open with… Photos.

Odata deschis fiserului video, din meniul Edit & Create care apare in partea din dreapa sus a aplicatiei Photos, alegem a doua optiune Add slo-mo.

blank

Dupa ce a fost aleasa aceasta optiune, putem seta viteza de rulare a efectului slow motion care apare in partea de sus a clipului. Urmatorul pas consta in delimitarea portiunii clipului video unde dorim sa apara aceste efect. Efectul poate fi aplicat pe intreaga durata a video-ului, sau doar in anumite portiuni.

blank

Salvarea unei copii video cu efectul slow motion aplicat se face in aceeasi destinatie a clipului editat. De retinut, se va salva o copie video, fisierul original va ramane intact.

Ultuma actualizare 3 December 2017 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.