UC Browser – cel mai bun browser Windows Phone

UC Browser este cel mai bun și cel mai popular browser pentru Windows Phone din Store. Nu pot susține că e cel mai folosit pe întreaga platformă WP pentru că habar n-am câți folosesc Internet Explorer, dar e cel mai popular și utilizat browser care poate fi descărcat din Store.

Dacă toti utilizatorii ar auzi de el și ar avea habar cum să-l instaleze și să-l utilizeze corespunzător, atunci sigur că va fi cel mai utilizat browser pe Windows Phone. De mult am avut intenția de a scrie despre el, dar de fiecare dată am fost prins cu altceva. Uite că de data asta i-a venit rândul.

Utilizez UC Browser de foarte multă vreme și vă spun sincer că este cu mult peste browserul oferit de telefon. Acesta este cu multe clase mai rapid față de browserul implicit al telefonului. Avem la dispoziție foarte multe funcții, iar o parte din acestea le voi prezenta mai jos cât mai pe scurt.

Cu o interfață intuitivă și destul de atractivă, acesta se integrează perfect în ton cu ecranul start și Windows Phone. Avem la dispoziție secțiunea Speed Dial unde găsim bara de căutare și posibilitatea de a crea pictograme cu adrese URL, asemănătoare cu cele de pe ecranul telefonului.

uc browser windows phone

Avem la dispoziție opțiunea Desktop mode care face ca site-urile vizitate să apară ca și pe calculator, lucru de care m-am plâns că lipsește pe Android, asta până să descopăr Delphin.

Funcția Night Mode reduce luminozitatea ecranului pentru a facilita cititul pe timp de noapte. Speed Mode reduce utilizarea resurselor de până la 80%, ceea ce înseamnă o încărcare a paginilor și mai rapidă, dar ca efect secundar o să avem o calitate mai proastă a imaginilor și un font mai mare. Calitatea imaginilor o putem seta după bunul plac.

browser windows phone

Incognito Browsing știți ce e, iar Text-only elimină imaginile din paginile web.

uc browser WP

UC Browser poate fi personalizat chiar și cu teme care pot fi descărcate gratuit. Acestea pot fi utilizate ca și imagini pentru ecranul de blocare.

uc browser

Ultima versiune a browser-ului aduce mai multe îmbunătățiri și funcții, printre care și posibilitatea de a exporta fișierele descărcate direct pe card.

Eu recomand instalarea acestui browser pentru Windows Phone. Pur și simplu este mult mai ok din toate punctele de vedere față de browser-ul implicit al telefonului. Mai multe despre UC Browser puteți afla direct de aici. Pentru instalare, căutați-l în Store direct de pe telefon.

Ce browser utilizați pentru a naviga pe net de pe Windows Phone?

Ultuma actualizare 30 March 2014 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “UC Browser – cel mai bun browser Windows Phone”

 1. Si eu il folosesc pe acesta cel mai mult, pacat ca nu este o alternativa Firefox inca si nu va fi mult timp inca.

  In schimb de functia de vizualizat ca pe desktop, atat Groogle Chrome, Chroumium si Firefox pe Android si iOS au aceasta caracteristica.

  Reply
  • FF a ieșit cu cea mai prostă protecție de securitate la Pwn2Own hackfest. Ceea ce-mi lipsește pe WP este posibilitatea de a importa toate bookmark-urile mele din Chrome de pe PC.

 2. Eu personal am ajuns sa fiu dezgustat de windows phone si hotarat sa scap de 520-ul ce il am, imediat ce imi ofera Vodafone codul de deblocare din retea permanent in scurt timp. Asta din cauza Store-ului care are o politica de acceptare a aplicatiilor foarte proasta.

  Lasa pe oricine sa puna chiar orice, si nu glumesc. Doar reclama a fost de ei ca va fi un marketplace curat inaintea lansarii primelor modele Nokia Lumia. Ulterior, orice utilizator de windows phone poate confirma ca in Store gasesti sute de aplicatii care folosesc numele si elementele grafice de brand ale celor reali. Nu lipsesc din lista aplicatii precum Google Chrome, Firefox sau popularul Candy Crush care au zeci de inselatorii chiar si pe bani (modice de 1$ sau euro) cu mii si zeci de mii de descarcari si sunt doar un wrapper in jurul la browserul intern, iar in cazul jocului fiind niste imitatii de 2 bani jalnice. Asta este incalcarea multor legi si marci inregistrate ce Microsoft o lasa. Il percep precum bazarul din Istambul in acest moment.

  Browserul UC mi se pare una din putinele aplicatii de calitate din Windows Phone, disponibila si pe celelalte platforme. E ciudat ca fac update-uri foarte frecvent, uneori au fost si 2 update-uri in aceeasi zi, asta aratand o politica interna de “release without proper testing”.

  Reply
  • Într-adevăr, au apărut un morman de aplicații de rahat în Store, dar eu mi-am instalat doar câteva de care am nevoie. Ținând cont că nu mă joc pe telefon, jocurile mi se par inutile. Bineînțeles, am și eu Solitaire și Plumber. În rest, sunt și app bune: WP, box.com, Gmaps, tuneinradio, camera 360, connectivity, g+, multe de la Nokia care sunt faine, Office, Phonely (o app faină alternativă Feedly), Photo Effects, și multe altele. Dar 95% din app oricărui Store care există sunt rahaturi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.