Lipsă setări pe Nokia Lumia sau Windows Phone

Din diverse motive, pot lipsi o serie de setări şi elemente din meniul telefoanelor care rulează Windows Phone. Se poate întâmpla asta fie atunci când am dus telefonul în service, fie când am resetat telefonul, sau poate fi posibil chiar şi atunci când telefonul a primit o actualizare majoră. Să vă răspund concret la întrebarea de ce se întâmplă asta, nu ştiu, dar voi încerca să vă ajut atât cât pot.

Tocmai am aflat de la un cititor al blogului care-mi spunea într-un comentariu că-i lipseşte opţiunea Touch din setări pe Lumia 520. După o rapidă căutare pe Google, am descoperit că este posibil aşa ceva.

În cazul în care mai întâmpină cineva aşa ceva, chiar dacă îi lipsesc alte elemente din setări pe Windows Phone, nu obligatoriu opţiunea Touch, atunci poate încerca ceea ce voi scrie eu în continuare.

1. În primul rând, accesăm Settings, iar apoi Phone Update. Apăsăm butonul Check for updates şi aşteptăm până se termină căutarea. Dacă telefonul găseşte ceva de actualizat, atunci permitem acest lucru.

2. Deschidem Store şi căutăm aplicaţia Phone System Updater care ne ajută să facem update individual unor elemente din telefon, dacă există actualizări pentru acestea. Mai sunt şi alte aplicaţii, dar aceasta pare cea mai ok dintre toate.

Phone System Updater poate căuta actualizări sau poate instala diverse elemente ce lipsesc din setările Windows Phone 8, cum ar fi: access point, accessories, audio, call+sms filter, display, extras+info, feedback to Nokia, glance, network+, Nokia account, SIM Applications (am instalat-o şi eu), storage check, touch.

phone system updater wp8

Extra, oferă posibilitatea actualizării aplicaţiilor HERE (sunt 5), aplicaţiilor pentru cameră (sunt foarte multe şi din care nu ştiam decât câteva), alte aplicaţii Nokia, app Microsoft, aplicaţii Social Media, dar şi aplicaţii oficiale care sunt la stadiul Beta (interesante şi de care nu ştiam)

Aplicaţia Phone System Updater poate fi instalata pe HTC, Samsung şi Nokia care rulează Windows Phone. Aceasta oferă opţiuni în funcţie de producătorul telefonului.

phone sys updater wp8 settings

Dacă ne lipsesc aplicaţii sau setări pe Windows Phone sau le-am şters din greşeală, atunci putem rezolva problema cu aplicaţia de mai sus. În plus, aceasta vă va oferi ocazia să descoperiţi câteva alte aplicaţii de care nu ştiaţi. Nici măcar eu nu auzisem de o parte din ele.

Aplicaţia este gratuită şi avem posibilitatea de a alege sau nu afişarea unei reclame în meniul principal. Default, aplicaţia nu va afişa nici o reclamă. Cazuri ca acestea sunt foarte rare la aplicaţiile gratuite.

Ultima actualizare 13 aprilie 2014 by Alexandru Ionut

4 comentarii la „Lipsă setări pe Nokia Lumia sau Windows Phone”

  1. Display and touch nu a devenit disponibil din update-ul Lumia Black?

    Totusi, de ce as folosi o aplicatie care sa faca ceea ce telefonul face singur foarte bine? Update-uri la sistem si la aplicatii?

    Iar pentru a incerca variantele Beta si Release Candidate de Windows Phone (daca sunt disponibile pentru model), de ce nu s-ar folosi chiar aplicatia de la Microsoft originala in acest scop si s-ar folosi o aplicatie scrisa de un strain care nu pune informatii despre cine e si ce face?

    Store-ul Microsoft e cunoscut ca a pierdut controlul la ce aplicatii sunt in el, bazandu-se pe faptul ca o aplicatie teoretic ruleaza intr-un container izolat si nu are acces in afara lui in sistem. Inainte de a instala o aplicatie, dati o privire si la profilul de Publisher din Store.

    Pentru cei ce vor sa isi riste telefonul si la versiunile de test ale sistemului inaintea lansarii oficiale, puteti folosi unealta oficiala: http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/preview-for-developers/178ac8a1-6519-4a0b-960c-038393741e96

    Răspunde
    • După ce mi-ai spus acum ceva vreme de Store din WP, nu mai ştiu exact unde am citit un titlu cum că MS a început să elimine tot ce-i de proastă calitate sau fake-urile aplicaţiilor originale.

      ”Display and touch nu a devenit disponibil din update-ul Lumia Black?”
      a devenit, dar pot lipsi uneori din diverse motive. un exemplu: http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Lumia-520-display-touch-is-missing-options-that-used-to-be-there/td-p/2014418

      ”Totusi, de ce as folosi o aplicatie care sa faca ceea ce telefonul face singur foarte bine? Update-uri la sistem si la aplicatii?”

      Caut actualizări din Settings – Phone update, dar n-am nimic ca rezultat. În schimb, le găsesc în Store. Am păţit-o de două ori. Uneori durează până îţi oferă telefonul update-ul aplicaţiei, chiar dacă acesta există. Motivul nu-l cunosc.

      Aplicaţia pare de încredere şi destul de ok. O poţi încerca dacă ai timp.

    • Eu folosesc varianta de firmware in teste prin aplicatia mentionata de mine, deja difera unele lucruri in telefon la mine si am si setari suplimentare. Oricum, prefer sa merg inca pe ce e oficial sau de la developeri care se expun, nu se ascund in spatele unui nickname si nu gasesti nimic despre ei.

      De astfel de developeri e bine sa iti pui ca utilizator tot timpul un semn de intrebare inainte de a o folosi.

      In legatura cu curatenia, cred ca a fost o strategie de marketing mentionarea ei de Microsoft. Dovada, Microsoft lasa sa fie incalcate termenii si conditiile multor companii in legatura cu utilizarea brandului lor.

      Am prieteni care ma intreaba de ce e aplicatia cutare ciudata si nu face ce se astepta cand ei au instalat-o ca are numele unui anumit produs si are exact iconita acelui produs. Deci Microsoft lasa cu nerusinare ocazia indivizilor si grupurilor care pacalesc lumea ocazia sa isi desfasoare activitatea cu cea mai mare placere. Asta e din disperarea de a prezenta lumii ca au un Store imens.

      Exemplu foarte concret: cautati dupa Chrome, Google Chrome etc. Veti gasi aplicatii cu logoul Chrome. Exista chiar o aplicatie numita Google Chrome cu iconita Chrome rosie. Cu toate ca aplicatia chiar mentioneaza ca nu este Google Chrome real, incalca termenii si conditiile de utilizare a numelui Google Chrome si logo-ului. Exemplul este inofensiv, dar sunt inselatorii folosind numele unor jocuri populare pe Android si iOS pe bani sau cu reclame.

      De aceea, sfatul meu pentru Windows Phone, mare atentie la sursa aplicatiei cand autorii nu isi expun detalii despre ei, sunt noname.

    • Ştiu, şi mai era şi cu Candy Crash :). Bineînţeles că nu descarc acum orice aplicaţie de la indienii ăştia care-s ca furnicile pe net. Dacă n-are un număr semnificativ de descărcări şi rating, nici nu recomand cuiva. În orice caz, eu citesc la absolut fiecare aplicaţie o parte din feedback. Aşa îţi dai seama dacă da sau nu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.