Cum găsim și recuperăm un smartphone pierdut care rulează Windows Phone

Sincer să fiu, nu am pierdut și nu mi-a fost furat niciodată un telefon. Nici nu aș dori vreodată să pățesc acest lucru. Dar cum paza bună trece primejdia rea, este recomandat să ne luăm măsurile de siguranță. Acest articol este adresat celor care au un smartphone care rulează sistemul de operare Windows Phone.

Sunt foarte multe motive pentru care nu am dori să ne pierdem sau să ne fie furat telefonul: avem informatii confidențiale, poze, documente, conturi, mail-uri, acces la coud acolo unde este cazul, contacte, dar și paguba materială. Telefonul costă bani. Cu contează că e vorba de 250, 350, 600 euro. Un telefon pierdut sau furat e ca și când am arunca suma de bani pe care am dat-o pe el. Să nu mai vorbesc de informațiile pe care le pierdem. Am întâlnit și persoane care au pierdut sau le-a fost furat telefon de peste 500 euro, dar nu aveau nici un stres.

Pentru cei care folosesc smartphone-uri cu Windows Phone, Microsoft pune la dispoziție un serviciu care ne ajută să ne găsim telefonul pierdut sau furat. Acesta se numește Find My Phone și poate fi găsit și activat din Settings.

find my phone

wp_ss_20131025_0002

Dacă am activat Find My Phone, iar telefonul a fost pierdut, atunci putem accesa site-ul Windows Phone.com și putem încerca localizarea și recuperarea acestuia.

find my phone

Cum facem acest lucru? Dăm click pe find my phone pentru a localiza telefonul. Diferiți factori pot afecta precizia localizării. De exemplu, dacă telefonul a fost furat, acesta poate fi în tranzit, iar găsirea poate fi mai dificilă.

recuperarea unui telefon cu windows phone

Opțiunea Ring activează un semnal sonor telefonului. Dacă telefonul s-ar afla într-o rază în care l-am putea auzi, opțiunea este minunată, mai ales atunci când nu avem un alt telefon la îndemână pentru a efectua un apel.

Lock permite trimiterea unui mesaj personalizat pe ecranul telefonului și blocarea acestuia cu ajutorul unui cod pin.

Cea mai dură metodă de protecție este resetarea totală a telefonului la setările din fabrică. Aceasta fiind posibilă prin accesarea opțiunii Erase. Practic, toate informațiile din acesta vor dispărea. În cazul în care cel care l-a găsit și nu dorește returnarea acestuia, sau cel care l-a furat, nu a avut timpul necesar să ne acceseze toate informațiile, opțiunea este foarte utilă.

Ați recuperat un telefon pierdut sau furat?

Ultuma actualizare 25 October 2013 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “Cum găsim și recuperăm un smartphone pierdut care rulează Windows Phone”

  • N-am idee de așa ceva pe Surface sau pe W8.1 și nici nu m-am gândit la asta până acum. Că tot suntem la acest subiect, ceva asemănător pentru Android ai scris tu http://cristianls.ro/2013/08/cum-poti-recupera-smartphone-ul-cu-android-pierdut-sau-furat/ .

   Iubita mea are telefon și tabletă cu Android. Noroc că eu n-am nici un dispozitiv de care să fiu dependent și care să ruleze Android, că muream de necaz :D. Am fost o săptămână în vacanță în țară. Am zis să luăm tableta și să nu luăm laptop-urile. Proastă alegere. Ăsta-i motivul pentru care n-am fost activ pe aici. Recomand creatorilor de conținut să nu-și achiziționeze tablete cu Android.

 1. Pentru Windows 8.1…ar fi chiar utila o asemenea functie.In loc sa instaleze utilizatorul un soft dedicat (“Prey”) se pune frumos la computer (al lui sau al unui prieten) si are o sansa in plus (pe langa anuntarea politiei) la recuperarea laptop-ului.

  Reply
 2. Samsung ofera un serviciu similar care poate fi utilizat accesand samsungdive.com sau (acum vad ca s-au mai schimbat niste chestii, eu nu l-am folosit demult) findmymobile.samsung.com .

  In alta ordine de idei, optiunea aia “Ring” ar fi extrem de utila daca ai putea programa telefonul sa sune la fiecare 5 minute intre orele 1:00 si 4:00 AM. Sarmanul hot ar fi nevoit fie sa inchida dispozitivul, fie sa se impuste in tampla intr-o criza de surmenaj. :D

  Intr-o cu totul si cu totul alta ordine de idei, am vazut si pe un alt blog ca esti nemultumit de tableta Android. Sunt curios sa stiu mai multe detalii. ;)

  Reply
  • Cred că opțiunea Ring e bună atunci când uităm telefonul prin casă, prin cine știe ce haine, sertare etc :)).

   Da, sunt nemulțumit de ea. Nu-i pentru cineva care dorește să creeze conținut, în cazul meu, să scriu articole. Poate dacă avea Windows pe ea, sau un alt OS, era altfel. Internetul se mișcă puțin cam greu, apar tot felul de link-uri ciudate în browser pe bare de adrese. Dacă n-ai semnal wifi de la net bun, se blochează mereu în clipuri sau filme online. Când tastezi, uneori are lag destul de mare.

   Dacă dai de site-uri cu reclame foarte multe, e greu de ajuns la ceea ce te interesează. Nu știu dacă există ceva să scapi de reclame pe Android, n-am căutat încă.

   Pentru un utilizator care ar sta doar pe net, să citească o știre, să asculte o muzică, un joc, e ok. Skype-ul în apel video merge puțin cam greu.. bine, camera frontală e VGA. Pe YM nu e posibil apel video sau audio, ceva nu-i compatibil cu dispozitivul.

   Bine, sunt și foarte multe lucruri pozitive. Ai aplicații, bateria e foarte bună, are 3g, se vede foarte clar pe ea.. etc.

   Eu nu mă împac cu sistemul de operare Android. Nu-mi place. Are nevoie de mult RAM, iar tableta are decât 1Gb.

   În schimb, sunt foarte mulțumit de Lumia 720. Merge foarte ok. Cu el mă uitam la filme online când nu mergea bine tableta.

   Iubita mea are un Xperia L cu Andoid. Unde tableta are o liniuță de WI-FI, acolo are și telefonul tot o liniuță WI-FI. Interesant e că eu pe Lumia 720 am semnal full, iar netul merge cu mult mai bine decât pe cele două cu Android. Pe Nokia nu am YM client oficial, dar Skype merge impecabil în video. Cu mult peste laptop, iar tableta nu se pune :D

  • Parca aveai un Samsung Tab 2, nu?
   Ciudat, e o tableta consacrata, considerata drept una dintre cele mai bune. In fine, eu n-am incercat-o si nici nu sunt fan Android ( probabil datorita faptului ca n-am prea cotrobait prin sistemul asta de operare si mi se pare un pic alambicat in momentul de fata).
   Din pacate, alternative sunt putine, Windows-ul fiind cea mai la indemana insa unii spun ca nu este inca suficient de stabil. Nu stiu exact ce inseamna asta dar persoanele respective nu se refereau la versiunile alea “juma’ de Windows” gen 7.5 de pe unele telefoane ieftine.

  • Da, am Tab 2 10.1. O fi consacrată, dar uite că nu poate mulțumii chiar pe toți utilizatorii :D. Dacă ar fi să o luăm altfel, sistemul de operare e de vină. Dacă aș putea să instalez altceva pe acest hardware, ar fi altceva. Pur și simplu nu mă împac cu Android. E prea împopoțonat, și cere memorie RAM mai mare. Un telefon cu WP8 rulează impecabil pe 512MB RAM, decât unul cu Android tot pe același RAM.

   Când susțin unii că nu e suficient de stabil, înseamnă că poate da anumite erori, incompatibil cu unele aplicații, erori la lansarea unui program etc.. dar sunt cazuri rare.

   Am postat mai sus un link cu Lumia 2520 cu Windows. Poți accesa modul desktop. Presupun că poți instala absolut orice poți pune și pe un laptop.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.