Cum setăm melodii ca ringtone pe Nokia Lumia cu Windows Phone 8

În acest articol am să vă prezint o modalitate prin care putem seta melodii ca ringtone pe telefoanele Nokia Lumia cu Windows Phone 8. Indiferent dacă folosim Nokia Lumia 720, 900, 950, 625 etc,  etapele sunt aceleași.

Articolul poate părea banal, dar sunt destul de mulți utilizatori noi de Nokia Lumia, respectiv Windows Phone 8, care au întâmpinat dificultăți atunci când au dorit să copieze o anumită melodie în telefon și să o seteze ca ton de apel. Ei bine, nu toți ne-am născut învățați, și nu toți suntem pasionați de tehnologie.

Pentru a seta un ton de apel, altul decât cele existente în telefon, facem facem în felul următor:

1. conectăm telefonul la calculator cu ajutorul cablului de date.

2. odată conectat telefonul, avem acces la folderele din memoria acestuia. Căutăm folderul ”ringtones” și îl deschidem.

3. în folderul ”ringtones” copiem orice melodie din calculator, dar care are mai puțin de 30MB. De regulă, mp3-urile nu au atât de mult.

4. după ce am copiat melodiile preferate în folderul ringtones din memoria telefonului, deconectăm aparatul de la calculator.

5. din meniul telefonului accesăm Settings – ringtones+sounds. De data aceasta, în lista ringtone-urilor vor apărea și melodiile pe care noi le-am copiat. Mai departe e simplu. Selectăm melodia dorită pentru ton de apel.

Asta a fost tot. Dacă aveți întrebări, vă pot ajuta.

Ultuma actualizare 20 September 2013 by Alexandru Ionut

111 thoughts on “Cum setăm melodii ca ringtone pe Nokia Lumia cu Windows Phone 8”

 1. Salut alexandru am incercat sa instalez un antivirus pe lumia 625 si pe oricare il descarc in telefon imi zice ca aparatul nu este compatibil dar defapt eu cand caut scriu acolo clar antivirus pt modelul telefonului pe care il detin si imi da atatea rezultate dar degeaba ce sfat imi dai?

  Reply
  • Nu iti mai bate capul sa iti instalezi antivirus. Pe langa faptul ca aproape sigur va fi inutil, iti va face sa mearga si mai greu telefonul.

 2. Salut,am un Nokia Lumia 635 si nu pot seta o melodie caton de apel,dar nici nu găsesc Ring ton in Setari !!
  Explica-mi si mie te rog !! Multumesc !!

  Reply
 3. Buna, am incercat si eu dar nu gasesc in telefon (nokia lumia 520) folderul “Ringtones” . Cum as putea sa setez o melodie ca ton de apel? Exista vreo alta varianta?

  Reply
 4. Si as mai avea o intrebare , daca imi poti raspunde….De ce telefonul(nokia lumia 520) nu imi citeste cardul de 1 giga? dar pe cel de 4 giga il citeste….. Este memoria prea mica pentru telefon?

  Reply
 5. Salut am nokia Lumia530 si nu mai pot deschide meniul muzica am resetat telefonul de 3 ori dar oricum nu se deschide …….sugereazami o ideie din ce cauza ca nustiu ce sa mai fac.Multumesc anticipat

  Reply
 6. Am un Lumia 635 si nu reusesc sa setez cate o melodie diferita la evenimentele din calendar (zile de nastere etc.)Am app calendar cel original al telefonului cand a fost cumparat si am si toate up-dateurile la zi.
  Exista vreo posibiliate de a atasa cate o melodie diferita in functie de eveniment ?

  Reply
 7. ce pot face in afara de ce ai zis cu o mel sa o pot pune in ringtones ca la mine tot nu merge am un lumnia 530 si ma dispera tonurile de apel care le are in meniu ?

  Reply
 8. am un tel nokia lumia 635 si imi da eroare cind e conectat la incarcator cind il scot merge bine spre exemplu dau sa intru pe facebook el intra pe altceva joc candy saga si cind dau sa mut jeleurile se muta alea de susdesi eu apas jos sau purr si simplu nu raspunde la comenzi nu se deblocheaza citeodata cind e cuplat incarcatorul daca se termina de incarcat si scot incarcatorul nu am nici o problema !

  Reply
 9. Am un Nokia Lumia 435 si nu îmi redă muzica de pe card. Melodiile sunt mp3 dar afiseaza un mesaj, ca nu le poate reda . La fel se intampla cu fotografii făcute cu telefonul. Care ar fi explicatia?

  Reply
 10. Salut , am Nokia lumia 530 si vreau si eu sa-mi schimb textura la scris ? Se poate asa ceva daca da raspundeti la aceasta întrebare … Multumeac

  Reply
 11. Salut…am un 640 XL…si daca descarc o melodie de exemplu…mi-o baga in Descărcări si melodia nu o găsesc in player-ul muzical…si ar trebui sa o bage la Muzica…ce pot face? Multumesc mult!

  Reply
  • Salut. Nu mai folosesc un Windows Phone, dar fie incearca sa conectezi telefonul la calculator si sa muti toate melodiile in folderul Music, fie playerul ar trebui sa aiba optiunea de redare a tuturor melodiilor din smartphone. Sau vreo functie care sa adauge o melodie.

 12. Am si eu o întrebare daca ma poate ajuta cnv,,dc imi merge foarte greu pe net desi am 5giga de internet si se mai si infierbanta bateria?? pe microsoft 550

  Reply
  • Daca ai 5GB date, nu inseamna ca trebuie sa mearga si rapid. Depinde de semnal. Daca folosesti 4G, incearca sa comuti pe 3G pentru ca poti avea semnal mai bun. Decat 4G cu semnal slab, prefer 3G cu semnal bun. De multe ori, daca ai semnal 4G slab, telefonul comuta automat pe 3G, iar daca la tine se intampla sa fie mereu la limita, tocmai aceasta jonglare automata intre cele doua retele poate fi problema.
   In al doilea rand, telefonul nu este unul chiar performant sa rupa pe net.
   Da-mi mai multe detalii despre ce inseamna “merge foarte greu netul”.

 13. Salut ! Nu pot sa imi setez altfel de ton de apel. Am descarcat melodiile in folderul ringtones si cand ma duc in tonuri de apel+sunete nu mi le recunoaste.
  Am Nokia Lumia 535, windows 8.1

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.