Cum optimizăm bateria pe Nokia Lumia – Windows Phone 8

În acest articol am să prezint câteva sfaturi despre cum putem optimiza bateria smartphone-urilor Nokia Lumia. Mai exact, am să vă prezint pe scurt câteva metode cu ajutorul cărora putem mări durata de funcționare a bateriei. Dacă v-ați luat recent un Nokia Lumia și vreți să vă țină bateria cât mai mult, atunci va trebui să țineți cont de sfaturile mele.

Dacă utilizăm un Nokia Lumia 625, 720, 800, 920, 925 și dorim ca bateria acestuia să țină cât mai mult, atunci procedăm astfel:

1. Activăm opțiunea battery saver. O găsim în Settings. Această opțiune închide anumite servicii atunci când procentajul bateriei este 20%, pentru a permite efectuarea apelurilor și sms-urilor. De exemplu, dacă bateria ajunge la 20%, wifi-ul se va opri automat.

2. Setăm luminozitatea cât mai redusă. Facem asta din Settings – brightness. Avem de ales dintre low, medium și high. Eu am ales medium.. Nu lăsați ajustarea automată. Consumă baterie pentru a menține senzorul activ tot timpul.

3. Blocăm aplicațiile care rulează în background. Settings – applications (din settings glisăm spre stânga sau dreapta) – background tasks. În cazul meu am blocat tot. E foarte important să blocăm tot sau cât mai mult. Toate aplicațiile care rulează pe fundal consumă baterie. După ce le-am blocat pe toate, bateria aproape că și-a dublat durata de funcționare.

4. Setăm sincronizare manuală la tot ce putem. Ca exemplu, folosesc 3 mail-uri. Am setat sincronizare manuală pentru a nu se actualiza singure la un anumit interval de timp. Verific mail-ul doar când vreau eu și am timp. Din păcate, pe hotmail nu se poate sincronizare manuală, dar putem seta o singură dată pe zi.

Settings – email + accounts.

5. E important să facem update la ultima versiune a soft-urilor, chiar dacă e vorba de sistemul de operare sau aplicații.

6. WI-fi, bluetooth, 3G, oprite atunci când nu le utilizăm.

7. Folosim HERE Maps. Permite descărcarea multor mape și navigarea offline fără a avea nevoie de internet.

E posibil să mai actualizez lista. Depinde dacă mai descopăr sau îmi aduc aminte de ceva. Pentru orice neclaritate, lăsați comentariu și vă pot ajuta.

Ultuma actualizare 25 September 2013 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum optimizăm bateria pe Nokia Lumia – Windows Phone 8”

  • Mai e mult până acolo. Și chiar dacă va ține o săptămână, ce? Strică dacă mai poți obține 2 zile în plus?

 1. Salut,
  Am si eu un nokia lumia 520 si am o problema la el cum ar fi:
  atunci cand ma suna cineva raspund si efectiv mi se inchide ecranul si nu mai pot face nimic
  te rog daca ma poti ajuta ti-as fi recunoscator

  Reply
 2. Buna! Am un lumia 625 si recent am observat o ,,problema,, cu bateria. Desi arata ca incarcarea e 100%, durata de viata a bateriei este de 23 ore in loc de 1 zi si 15 ore. Ce pot sa-i fac…in afara de hard reset?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.