Cum activăm / dezactivăm apel în așteptare pe Nokia Lumia cu Windows Phone 8

În acest articol am să vă prezint pașii necesari dezactivării sau activării apelului în așteptare (call waiting) pe Nokia Lumia cu sistemul de operare Windows Phone 8.

Se poate întâmpla oricui să nu găsească această opțiune. Câțiva prieteni care mi-au văzut telefonul, au zis că arată foarte bine, dar sistemul de operare pare foarte simplu. Ei bine, pare. Dacă cineva tocmai a trecut de la un alt sistem de operare pe Windows Phone 8, e posibil să aibă ceva bătăi de cap. Sincer să fiu, uneori și eu caut prin setări de-mi vine rău. Mie îmi pare că setările telefonului nu sunt foarte bine gestionate pe categorii. Opțiunile sunt mult prea împrăștiate. Acestea ar trebui grupate în alt mod.

Cu ceva ore în urmă, cineva m-a întrebat de unde poate activa opțiunea apel în așteptare. Bineînțeles, i-am răspuns la comentariu imediat după ce l-am văzut și l-am aprobat, dar am ținut neapărat să dedic un articol acestui subiect. E posibil ca acest post să fie găsit mult mai repede de cineva, decât răspunsul meu din comentariu.

Pentru a activa call waiting (apel în așteptare) pe Nokia Lumia – Windows Phone 8, accesăm Settings, iar apoi opțiunea ”network+”. Atenție însă, imediat după ce am accesat network+ trebuie să așteptăm câteva clipe până rețeaua verifică starea opțiunii.

1 activare apel asteptare pe windows phone 8
Accesăm Settings din Windows Phone 8 – activare / dezactivare apel în așteptare.
activare apel asteptare nokia lumia
Network+ – activare / dezactivare apel în așteptare.
activare dezactivare call waiting pe windows phone 8
Activarea și dezactivarea opțiunii apel în așteptare pe Windows Phone 8.

Pentru orice nelămurire, vă stau la dispoziție.

Ultuma actualizare 30 September 2013 by Alexandru Ionut

20 thoughts on “Cum activăm / dezactivăm apel în așteptare pe Nokia Lumia cu Windows Phone 8”

 1. Multumesc pentru ajutor.
  Revin cu niste precizari suplimentare. Eu am Lumia 820 si nu in apare optiunea “call waiting” in meniul “Network+” (poate imi mai confirma cineva ca nu este optiunea in meniu, sa fiu linistiti ca nu e ceva deosebit la tel meu…)
  Am mai cautat si am gasit pe un site al Vodafone shortcut pentru activare pentru Lumia 820 (nu stiu daca este valabil pentru orice Lumia)
  *43#, pentru dezactivare #43#.

  Pentru verificarea starii optiunii (activat/dezactivat) shortcut ul este *#43#

  http://deviceguides.vodafone.ie/web/nokia-lumia-820/basic-use/making-calls/turn-call-waiting-on-or-off/

  Reply
  • Probabil că ai primit update la sistemul de operare. Eu încă ăl aștept pentru 720. Oricum, e destul de ciudat. Mulțumesc de feedback, poate va ajuta și pe altcineva.

  • Tare. Eu încă n-am parte de ea. E în așteptare pentru 720 pe Belgia. Se pare că au eliminat opțiunea, dar nu știu de ce. Oricum, pentru cei care n-au primit update-ul încă, articolul e valabil.

  • eu as vrea sa pun o aplicatie video call, gratis . Am nokia 735 .Oare de ce nu pot pune …stie careva . am fost la mai multi specialisti …si nimic nimeni nu se baga pe acest 735. va multumesc daca ma poate ajuta cineva . DE FAPT va multumesc oricum

 2. Am un telefon Nokia Lumia 520 cu soft windows 8 actualizat. Nu se poate activa optiunea de apel in asteptare. Am incercat codurile indicate. Doar la verificarea starii a functionat combinatia de semne si cifre, iar raspunsul a fost – apel in asteptare dezactivat. Ma puteti ajuta? Multumesc,

  Reply
 3. HELP!! Doresc sa activez optiunea APEL IN ASTEPTARE pe un NOKIA LUMIA 630 dual sim, 8.0. Nu am optiunea “call waitting” si nici nu am gasit ceva similar pe undeva.
  In plus am si meniul in limba romana, asa incat mi-ar fi de mare ajutor indicatiile pe acest gen de meniu….MULTUMESC Salvatorului meu….

  Reply
  • Daca esti pe Vodafone, incearca sa apelezi *43#. Pentru a dezactiva apelul in asteptare, formeaza #43# si apel.

  • Buna, te poate ajuta ce am gasit eu pe un Lumia 630, meniu in romana, deci:
   Setari,retea+(setari pentru SIM si apeluri),setati,Apel in asteptare:Activat. Acolo ai si redirectionari de apeluri, daca ai nevoie.

 4. Lumia 520
  Update la win 8., retea digi mobil.
  Cand sun pe cineva care este in asteptare ( (are call waiting activat), nu-mi apare nici um mesaj la inceputul apelului…
  Ma puteti ajuta?

  Reply
 5. Am un Nokia Lumia 630,care are meniul in limba romana,cu doua cartele,in retea germana,Lebara.Vreau sa redirijez apelurile de pe o cartela pe alta ,sau apel in asteptare. Am reusit acum 2 saptamani,dar nu stiu ce s-a intamplat si nu mai functioneaza.Cand ma suna cineva pe Sim 2 si vorbesc,nu suna ocupat si persoanei care ma suna i se inchide automat.Am intrat in setari pentru Dual Sim si apeluri.Scrie…setati,am dat pe el,ma duce in Dual Sim inteligent si am dat ambele sensuri.Pe Sim 1 am pus nr de pe Sim 2 si invers.Nu stiu daca fac bine,pentru ca de data asta nu functioneaza.Ma poate ajuta cinevava rog ,ca nu stiu cand ma suna cineva si eu vorbesc?

  Reply
  • Te-ai uitat in setari? verifica daca ai aplicatia actualizata, sau incearca sa o reinstalezi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.