Windows Experience Index în Windows 8.1 cu CrisPC Win Experience Index

Acum câteva săptămâni am scris un articol în care vă arătam cum putem afla scorul Windows Experience Index în Windows 8.1, accesând un anumit fișier care se află în folderul Windows de pe partiția sistemului de operare. Din păcate, tutorialul meu nu a fost valabil pentru toți cei care folosesc Windows 8.1.

Echipa Microsoft a adus o mulțime de modificări noului sistem de operare. Unele bune, altele mai puțin bune și înțelese de utilizatori. Una dintre schimbările produse de aceștia este eliminarea funcției Windows Experience Index care ne afișa scorurile obținute de calculator pentru diferite componente hardware și care ne arăta nivelul de performanță al acestuia.

Dacă metoda prezentată de mine acum ceva vreme prin care puteam afla acele scoruri nu funcționează pentru toți utilizatorii, cea de data asta va merge sigur. Tot ce trebuie să facem este să instalăm aplicația CrisPC Win Experience Index.

Experience Index in windows 8.1

După cum observați, am exact aceleași scoruri pe care le-am aflat cu ajutorul acelui fișier din primul articol scris exact despre acest subiect.

Acest soft ocupă un spațiu nesemnificativ pe hard disk, este gratuit, dar își face treaba de minune. Acesta este capabil să afișeze scorurile pentru CPU, memorie, hard disk, GPU, și gaming. Avem nevoie de el în Windows 8.1, dar el este compatibil și cu Windows Vista și Windows 7.  CrisPC Win Experience Index poate fi descărcat făcând click aici.

UPDATE: între timp am mai aflat de o variantă foarte interesantă de aflat aceste scoruri, cu ajutorul PowerShell. Etapele sunt prezentate foarte detaliat de Cosmin.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.