Windows-ul poate citi un stick formatat HFS+ (Mac)

3 November 2016

Daca avem un stick USB sau hard disk extern care este formatat HFS+, acesta nu poate fi citit de catre sistemul de operare Windows. Practic, daca sistemul de fisiere al unui stick sau hard disk este HFS+, acesta nu va fi recunoscut in Windows, atunci cand il vom conecta la un port USB al calculatorului.

Cea mai simpla metoda, dupa parerea mea, pentru a accesa datele de pe el, consta in conectarea acestuia la un Mac, salvam datele si formatam dispozitivul exFAT pentru a fi compatibil cu ambele sisteme de operare.

Vezi si: stickul USB nu este citit de Windows

O alta metoda prin care putem conecta un un dispozitiv formatat HFS+ la un calculator care ruleaza Windows, consta in utilizarea unei aplicatii care permite citirea sistemului de fisiere specific Mac-urilor.

hfsexplorer

sursa: https://www.catacombae.org/

O astfel de aplicatie este HFSExplorer. Aceasta este o aplicatie gratuita si extrem de banala, care necesita Java. Pentru a functiona, instalam Java in calculator, apoi HFSExplorer.

Aceasta aplicatie care permite citirea sistemului de fisiere HFS+ de catre Windows nu ofera o multime de functii, fiind capabila doar sa citeasca fisierele aflate de dispozitiv (read-only).

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.