Winamp se închide. Își va înceta activitatea pe 20 decembrie 2013

Site-ul Winamp.com și serviciile aferente acestuia își vor înceta activitatea pe data de 20 decembrie 2013. Drept urmare, mult îndrăgitul player audio Winamp nu va mai fi disponibil pentru descărcare din ziua de 20 decembrie anul curent. În mod normal, putem descărca ultima versiune a player-ului audio pentru a o avea pe hard disk, dar gândind logic, nu vom mai avea parte de nici un fel de îmbunătățire a aplicației. 

Anunțul privind încetarea activității Winamp este făcut chiar pe pagina oficială a acestuia:

Winamp.com and associated web services will no longer be available past December 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download. Please download the latest version before that date. See release notes for latest improvements to this last release.
Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.

 

Am folosit Winamp foarte mult timp, mai ales în perioada când utilizam Windows XP. Winamp a fost un player audio cu o interfață foarte simplă, ușor de folosit, și care consuma destul de puține resurse.

Din păcate, de când Winamp a fost achiziționat de AOL, a început declinul. Playerul audio nu și-a mai păstrat acea linie simplă cu care ne-a obișnuit, devenind o aplicație consumatoare de resurse și plină de funcții nefolositoare unui program de redare audio. Cu fiecare nouă versiune, Winamp venea cu o serie de modificări și funcții care îi îngreunau utilizarea și îl îndepărtau de la scopul său inițial.

Chiar dacă Winamp se închide, există numeroase programe și playere audio care îi pot ține loc cu brio, în special Clementine.

Ultuma actualizare 1 March 2014 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Winamp se închide. Își va înceta activitatea pe 20 decembrie 2013”

    • Să știi că eu l-am folosit destul de mult, dar de luni bune am încetat să mai țin muzică multă pe hdd. Acum youtube-ul e la putere.

  1. Pacat! Am folosit winamp de la inceputuri … si acum am versiunea 2.8 pe hdd care aproape ca nu ocupa resurse deloc! Aplicatie simpla si usor de folosit. Pacat. Fuck AOL

    Reply
    • Multumesc. Am sa iau legatura cu adminul. Sper sa coopereze. In orice caz, risca penalizare severa. Eu am google authorship activ pe blog :)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.