Vreau un VPS pentru un nou proiect, de la cine sa il iau?

23 October 2016

Dupa cum ati observat, am reinceput sa scriu pe blog si sa raspund si mai des si rapid comentariilor trimise. Nu am reinceput sa fac asta pentru ca acum am mai mult timp liber, din contra, timpul este dusmanul meu cel mai mare, ci o fac pentru ca am invatat sa-mi gestionez minutele cat mai bine. Acest lucru fiind benefic atat pentru mine, dar si pentru blog. Direct sau mai putin direct, lucru benefic chiar si pentru voi. Mai cititi si aflati una sau alta. 

Pentru cei care nu stiu, am lansat acest blog in iunie 2012, iar de-a lungul acestui timp m-am bucurat de foarte multe lucruri pe care nu le-as fi cunoscut fara acest blog. A fi “blogger” si a avea grija de un blog, iti poate aduce o mica faima, cel putin in cercul de prieteni si de oameni pe care-i vei intalni la un moment dat, unde vei mentiona daca cere contextul, ca ai blog si bla bla. De ce am scris “blogger” intre ghilimele? Pentru a te numi blogger, trebuie sa scrii aproape zilnic. La inceput publicam intre 3 si 5 articole pe zi, dar in ultimii doi ani am avut chiar si cateva luni pauza.

Insa, a avea un blog, nu inseamna neaparat ca totul e roz. Apar foarte multe probleme tehnice care iti pot da mari batai de cap, iar eu stiu ce vorbesc ca am trecut prin asa ceva. Noroc ca poti da peste oameni care te pot ajuta indiferent de ora, care-si pot sacrifica timpul lor ajutandu-te pe tine. Aceste probleme de background ale blogului te pot face sa cedezi si sa renunti atunci cand nu ai pe cineva care sa te ajute si sa te sustina.

Voi nu stiti, dar prin 2013 incepusem inca un proiect (a se citit “blog”), pe care publicam articole despre cu totul altceva in afara de ceea ce scriu eu pe aici. Am renuntat la el dupa aproximativ un an, daca nu ma insel, pentru ca incepusem sa-l neglijez pe acesta, dar si ca nu prea mai faceam fata criticilor primite.

Ceea ce vreau eu sa spun acum, asta datorita succesului meu de a-mi gestiona timpul cat de bine pot, e ca m-as ambitiona sa incep alt proiect online. Pentru asta am nevoie, bineinteles, de hosting. Si nu vreau sa lucrez tot cu firma unde am acest blog hostat pentru ca nu m-au ajutat la un moment dat cand aveam mare nevoie de ei, lasandu-ma sa ma descurc singur.

proiect-web

Unul din oamenii despre care vorbeam mai sus, care si-a sacrificat din timp sa ma ajute, este Cristian. Tot el mi-a recomandat ca pentru noul meu proiect sa merg pe mana celor de la xServers pentru partea ce tine de hosting. Uitandu-ma peste ceea ce ofera aceasta firma de hosting, servere dedicate, vps etc, si hardware-ul folosit si oferit clientilor, cred ca raportul performanta-pret este unul destul de bun.

Mai multe detalii despre acest posibil proiect veti afla peste ceva vreme, mai am foarte multe chestii de pus la punct si pentru ca nu vreau sa-mi fure cineva ideea, nu va pot da multe detalii despre el acum. Daca pentru domeniu si ceea ce va putea contine acest proiect, ma descurt, nu acelasi lucru pot spune despre alegerea firmei de hosting.

Vreau un VPS si as merge pe mana lui Cristian si recomandarea lui. Voi ce stiti de xServers?

2 Comments

  • cristian 24 October 2016 at 10:20 am

    Poate că Alex vrea ceva local, nu la Cuca Măcăii, pentru că Google ține cont și pentru că tot traficul din România se va face prin rețele locale, nu via SUA sau Ungaria.

  • Adrian 24 October 2016 at 9:39 am

    eu folosesc contabo 9 euro vps full ssd 12 gb de ram 300 gb soatuu 4 cores :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.