Cum verificam orele de functionare si starea unui hard disk

Plecand de la articolul despre media de viata a unui hard disk si intrebarea unui cititor in legatura cu posibilitatea de a afla cate ore de functionare are hard disk-ul, am recomandat acest articol scris de Cristian. Imi asum riscul si voi scris si eu cateva cuvinte despre program prezentat de el, tocmai pentru a-mi aminti de acesta atunci cand am nevoie de el si pentru a-mi fi la indemana.

CrystalDiskInfo este un program gratuit care ne ofera informatii despre starea de sanatate a hard disk-ului si orele de functionare ale acestuia. Acestea sunt doua dintre informatiile cele mai importante care ne intereseaza despre un hard disk.

In plus, o chestie foarte interesanta pe care ne-o pune la dispozitie CrystalDiskInfo, consta in posibilitatea de a afla de cate ori a fost pornit un hard disk. Daca nu ati schimbat niciodata hard disk-ul din calculator, atunci puteti afla foarte simplu de cate ori ati pornit calculatorul de cand l-ati cumparat.

Pe langa toate prezentate mai sus, putem afla temperatura hard disk-ului, fiind o functie care ne intereseaza destul de mult. Voi adauga mai jos si un printscreen cu interfata programului din care va puteti da seama si mai mult despre ce e vorba:

CrystalDiskInfo verificare ore hard disk
Ore functionare hard disk, temperatura si starea acestuia.

Dupa cum observati, putem seta programul in limba romana. L-am pus special asa pentru a sublinia acest aspect.

Puteti descarca CrystalDiskInfo de aici. Alegeti ce pachet va intereseaza. Eu am optat pentru Shizuku Edition [Full].

Atentie! Am spus mai sus ca-i un program “gratuit”, insa aveti grija in momentul instalarii. Cititi inainte de a da next-next-next fara a va uita la ce, asa cum fac marea majoritate a utilizatorilor. Nu permiteti  instalarea aplicatiilor extra, oferite asa de dragul frunzelor. Selectati Custom installation si debifati orice caseta posibila.

nimic nu e gratis
Debifati orice caseta posibila.

Daca v-a fost de folos acest articol, rasplatiti-ma cu un share pe Facebook sau Google+.

Ultuma actualizare 18 March 2015 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum verificam orele de functionare si starea unui hard disk”

  1. HDD-ul meu WD are, conform softului astuia, 15422 ore de functionare si a fost pornit de 2700 de ori. E destul de plauzibil, hardul fiind utilizat exclusiv pentru stocare, sistemul de operare fiind, initial, pe un alt HDD iar acum pe un SSD. Numai o partitie din 3 e utilizata intens, toate programele (browser, utorrent,etc) fiind setate sa descarce datele acolo, celelalte 2 nefiind utilizate decat arareori. Oricum, functioneaza bine pentru “vechimea” lui.

    Reply
    • Am incredere maxima in WD. Am avut mai multe modele de-a lungul timpului, insa nimic nu s-a comparat cu WD.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.