Programe gratuite pentru copiere rapida in Windows

Functionalitatea implicita Windows copy-paste este destul de completa si serveste atingerii scopului de cele mai multe ori. Dar lipsa de caracteristici, cum ar fi “reluare” si “aplicarea copy-paste mai multor fisiere in acelasi timp”, ne obliga sa cautam alternative posibile la acesta. In incercarea noastra de a obtine o mai buna rata de transfer in procesul copy-paste, am gasit trei aplicatii inca gratuite.

Aceste aplicatii ofera nu numai functia de baza “copy-paste” ci si alte caracteristici si capabilitati, dar, de asemenea, accelereaza procesul de copy-paste , care este destul de rapid atunci cand copiati fisiere de mari dimensiuni cand utilizati aceste aplicatii. Deci, haideti sa aruncam o privire la urmatoarele alternative gratuite pentru Windows a functionalitatii copy-paste

TeraCopy

TeraCopy este un mic program care este proiectat pentru a ajuta utilizatorii sa copieze si sa mute fisiere de la o locatie la alta, la viteza maxima posibila.
Este nevoie sa fie instalat doar o singura data si preia automat utilitarul de copiere implicit pentru Windows ori de cate ori va copiati si lipiti un fisier de la sursa la destinatie. Doar faceti clic pe “Start Now” si odata ce caseta de dialog “Copy Waiting “, apare incepe procesul de copiere.

TeraCopy este un utilitar foarte folositor si economiseste mult timp. De exemplu, aceasta a triplat rata de transfer de date a unui fisier MP4 de la HDD-ul principal catre o unitate flash USB. Rata de transfer de date fara TeraCopy a fost in medie in jurul valorii de 3 MB / secunda si cu TeraCopy instalat este de 9MB/secunda.

blank

blank

ExtremeCopy

ExtremeCopy are o interfata simplista, care pare un pic depasita. Ca si Tera Copy, ea accelereaza procesul de copiere de aproximativ 3 ori.
Fisierele pot fi copiate cu ajutorul interfetei aplicatiei ExtremeCopy in cazul in care sursa si directorul de destinatie pot fi specificate.

blank

Cel mai usor mod de a face acest lucru este, totusi, pur si simplu copierii si lipirea dosarului la locatia dorita. ExtremeCopy direct preia procesul de copiere si viteza de transfer ii creste.
In timpul copierii acelasi fisier MP4 catre un USB Flash Drive cu ExtremeCopy, avem o viteza de aproximativ 8.5MB/s, care este aproape similara cu cea a a TeraCopy.

blank

Copy Handler

Copy Handler este un alt utilitar care accelereaza procesul de copiere a fisierelor de la o locatie la alta. Utilizarea sa este similar cu celelalte doua utilitare. Dupa copierea fisierului ales , duceti-va la destinatie si selectati optiunea “(CH) Paste”. Aceasta porneste transferul fisierului catre destinatie.

blank

Cea mai buna parte despre Copy Handler este ca acesta este cel mai rapid dintre utilitare. Copierea aceluiasi fisier MP4 catre flash USB a afisat o viteza medie de 9.86MB/s, care este mai rapid decat celelalte doua utilitare pe care le-am testat.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

9 thoughts on “Programe gratuite pentru copiere rapida in Windows”

  1. Stii care e smecheria la softurile astea de copiere? Viteza difera in functie de tipul fisierului si de locatia in care se desfasoara operatiunea (hdd, retea, etc). Spre exemplu, una este sa copii un iso si altceva sa copii o multime de mp3-uri. Acelasi soft inregistreaza o viteza sporita la copierea unui fisier mare si rezultate mai putin bune la copierea unei multimi de fisiere mici sau invers. La fel, randamentul difera la copierea de pe o partitie pe alta fata de copierea in retea.
    FastCopy este, de departe, cel mai rapid utilitar gratuit din categoria asta de programe. In plus, viteza este aproape constanta, nu inregistreaza accelerari si decelerari semnificative. Din pacate are o interfata atat de primitiva si este atat de greoi in utilizare incat iti vine sa-l lasi balta imediat dupa instalare. Integrarea in exploratoare nu este “default”, trebuie instalata manual din shell extension iar inainte de dezinstalarea produsului trebuie eliminata tot manual, altfel ramane agatata aiurea prin sistem.
    TeraCopy, in schimb, se integreaza perfect. Este o placere sa copii fisiere cu acest soft insa viteza nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Are optiuni utile, gen skip sau verify si probabil, dupa imbunatatirea rapiditatii, va fi cel mai bun program de acest gen.
    Copy Handler nu l-am incercat. De fapt, asa cum am mentionat pe la un alt articol, eu folosesc ExtremeCopy Pro (vers. 2.3.1). Spre deosebire de varianta free (vers. 2.1.0) este mai rapid si se integreaza foarte bine. Nu prea are viteza constanta insa asta nu e neaparat un neajuns atata vreme cat media este peste toate utilitarele gratuite incercate pana acum, indiferent de tipul fisierelor testate.

    Booon, si la ce ma ajuta toate minunile astea daca am achizitionat recent un card de clasa 4 si nu urca transferul peste 5.5 mb/sec nici daca-l bati cu parul ? :lol:
    M-am hapsanit ca era promotie (pachet cu adaptor, etc) la un pret mai mult decat rezonabil. :D

    Reply
    • Mda. Aparent nici cel mai bun program de copiere nu poate invinge limita hardware. Eu am insa un Asrock G 41m-VS3 Rev 2.0. Are un soft Xfast USB care accelereaza viteza de transfer pe absolut orice usb device de memorie. Pe unele mai mult pe altele mai putin. De ex: stick-ul de 16 gb al meu(il am de mai bine de 3 ani). Fara softul asta lua cam 25-30 mb/sec citire si 9-13 mb la scriere. Cu softul instalat: am ajuns 50-60 mb sec(viteza maxima a USB-ului) la citire. Scrierea era intre 15-20 mb sec. La fisiere marunte exact cum zici tu scadea mult viteza insa era mai mare ca inainte si in acest caz. Deci ca sa ai rata marita de transfer este necesara o tehnologie hardware + un soft bun ca sa accelereze procesul de citire/scriere.

    • Poti accelera viteza de transfer pe o unitate amovibila dand clic dreapta pe partitie->Hardware-> selectezi din nou partitia ->Proprietati->Politici si bifezi optiunea “Performanta mai buna” in loc de “Eliminare rapida”. In acest caz, viteza de transfer va creste semnificativ insa la scoaterea dispozitivului din portul usb va trebui sa executi manual pasii eliminarii in siguranta a acestuia. Nu sunt expert in domeniu dar posibil ca Xfast USB tocmai asta sa faca.
      In cazul dispozitivelor care necesita acces prin intermediul unui cablu, e bine ca acesta sa fie cat mai scurt si sa permita o viteza de 480 mb/s. Niciodata nu se utilizeaza 2 unitati amovibile in acelasi timp pentru banda de transfer se imparte la jumatate.

  2. Despre cum sa NU faceti

    Se dau urmatoarele ingrediente : 1) un sistem de operare la care s-a bifat optiunea “Performanta mai buna” ca in comentariul de mai sus; 2) un soft de accelerare a transferului de date, ExtremeCopy Pro 3.0; 3) un card micro sd 16 GB; 4) un utilizator tampit, in traducere subsemnatul.
    Desfasurarea actiunii : se copie aproape 6 Gb de date (nu conteaza de care) de pe PC pe card. Pe la jumatatea operatiunii utilizatorul tampit intrerupe operatiunea de copiere din motive de razgandire. ExtremeCopy da semne de suparare dar utilizatorul tampit nu-l baga in seama. Scoate apoi cardul cu precautiuni, urmand pasii eliminarii manuale a unui dispozitiv amovibil. Prea tarziu.
    Consecinta : asa cum ar spune stramosii latini “cardus crapatus est”. Scanarea cu DriveRestore Pro confirma decesul prematur al bietului dispozitiv. Odihneasca-se in pace! :)

    Reply
  3. N-am incercat decat cu DriveRestore Pro. Mi-a afisat ceva de genul ca o gasca de blocuri sunt distruse si nu mai pot fi recuperate. Asa ca l-am restituit furnizorului arborand cea mai ingenua figura posibila : “domnu’ asta e in garantie si uite, a facut buba”. Ma astept ca, peste vreo saptamana, dupa verificare, sa ma scuipe ala intre ochi asa ca port batista cu mine. :D

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.