Suntem spionati sau monitorizati? Aflam asta cu SpyDetector

SpyDetector este o aplicatie pentru Windows care verifica sistemul de operare si ne spune daca suntem spionati sau monitorizati atunci cand utilizam calculatorul. Exista enorm de multe posibilitati de a spiona sau monitoriza activitatea unui utilizator atunci cand foloseste calculatorul, dar spre norocul nostru nu este o sarcina foarte usor de executat.

Suntem monitorizati non-stop, chiar daca utilizam sistemul de operare Windows, fie daca folosim orice distributie bazata pe kernelul Linux. Suntem monitorizati chiar si atunci cand mergem pe strada, iar cei care locuiesc in vestul Europei stiu asta. Exista camere de filmat in fiecare intersectie, pe fiecare strada, in fata fiecarui magazin, in aproape orice parcare, pe autostrada etc. Asa ca sa nu ne miram daca suntem spionati sau monitorizati atunci cand stam in fata calculatorului.

Insa, a monitoriza sau a spiona pe cineva n-are intotdeauna la baza un scop criminal.

SpyDetector este conceput pentru a detecta aplicatiile spyware care ruleaza in sistemul calculatorului.  Acesta poate detecta aplicatiile care inregistreaza ceea ce noi tastam sau ce activitate este monitorizata atunci cand calculatorul este folosit.

Probabil ca SpyDetector este o prostie, dar merita testat. Aplicatia nu necesita instalare, fiind doar un executabil care poate fi descarcat atat in versiunea pe 32 biti, cat si pe 64 biti.

Am descarcat versiunea pe 64 biti, l-am rulat si am apasat butonul “Check Now”.  Rezultatul pentru “Am I being spied on?” este afisat instant, in timp ce pentru “Am I being monitored?” dureaza 60 de secunde pana la afisare.

suntem spionati monitorizati

Rezultatul, in cazul meu, este unul surprinzator. Ma spioneaza driverul de la  Nvidia :). Imi pare rau ca nu stiam de acest program cand am avut pe mana laptopuri virusate, pline de toolbar-uri si bloatware.

Daca vreti sa va distrati putin cu acest program, il puteti descarca de aici.

In momentul in care editez acest articol, februarie 2023, tot ce am scris in textul de mai sus nu mai este valabil. Aici ma refer doar la partea legata de aplicatia SpyDetect. Nu ca ar fi disparut intre timp tot ce ineamna spionaj si monitorizare online.

11 thoughts on “Suntem spionati sau monitorizati? Aflam asta cu SpyDetector”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.