Cum stergem permanent fisierele – program gratuit

Documentele nedorite de natura confidentiala ar trebui distruse definitiv, pentru a evita orice “scurgere” a informatiei. Functia stergere din Windows nu protejeaza suficient datele impotriva recuperarii, iar acestea pot fi recuperate cu anumite programe speciale.
Super File Shredder faramiteaza rapid fisierele prin suprascrierea aleatorie a bitilor, de 15 ori folosind algoritmi avansati, facand recuperarea imposibila. Cu suport multi-laguage, si caracteristici foarte avansate, integrat cu Windows Explorer si Drop Target Windows etc, fac din acest program, unul foarte folositor.
Dupa ce aplicatie este instalata, ea isi face simtita prezenta prin integrarea in Windows Explorer. Dupa executie, aveti posibilitatea sa eliminati orice activitate anterioara si sa adaugati noi fisiere sau foldere pentru stergere. Acesta utilizeaza metoda de stergere US DOD 5220.22-M, pentru a prevenii recuperarea.

Fisierele si folderele pot fi adaugate in lista, fie prin glisarea lor peste fereastra principala sau folosind butonul ADD care va permite sa cautati folderele si fisierele respective. Elementele pot fi adaugate sau eliminate din lista, folosind butoanele Add si Remove.[adsense float=”center”]

blank

In plus, aplicatia va permite sa creati o iconita Recycle bin pe desktop, care va permite stergerea definitiva a fisierelor si folderelor tragandu-le peste acea iconita. Alta metoda este sa faceti click dreapta pe fisier/folder si selectati optiunea Shared File (s).

blank

blank

Aplicatia suporta algoritmi multipli pentru securizarea stergerii. Aveti posibilitatea sa va jucati dupa bunul plac cu optiunile, daca sunteti un utilizator avansat.

blank

Descarcati Super File Shredder 

Compatibil: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 , variantele pe 64 si 86 biti.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum stergem permanent fisierele – program gratuit”

  1. Foarte adevarat ce ai spus la inceputul articolului :) fisierele sterse cu Windows e pot recupera foarte usor.
    PS: aveam in telefon un card de 8 Gb cu poze facut in diverse locuri unde am fost, si cardul a facut un scurt (mai facem figuri reader-ul din telefon, rezolvat cu niste hartiute peste card sa stea mai bine acolo sa nu se miste), asa, in fine, nu stiu ce a avut de telefonul nu il citea, PC-ul nu il citea, nici laptop-ul, am incercat pe mai multe card readere, dar degeaba, nu puteam vedea ce e pe al, si am aflat problema, era corupt file system-ul… dar cu sute de programe de recuperat, am reusit sa recuperez ce aveam pe el (doar pozele, intr-un fel, ca de restul nu mai aveam asa mare nevoie…). Bine ca acele programe imi vedeau cardul ca disk 2, deci daca nici prin asemenea probleme datele nu se pierd, inseamna ca recuperarea fisierelor sterse de Windows e o nimica toata, in fine, pana nu vor fi rescrise acele sectoare cu alte fisiere (in fine, si asa se poate recupera ceva…).
    Oricum, ce a recuperat acel program, au mai fost deteriorate pozele (cateva) si denumirea n-a fost gasita (din cate am inteles tabelul cu numele fisierelor si locatia lor este salvat nush unde pe disk… card, in fine), si au fost redenumite…
    Cel putin acum stiu ca tre sa pun hartiute peste cardul de memorie sa nu se miste atunci cand mai trantesc telefonul de birou :)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.