Nu pot sterge un fisier sau folder blocat de sistemul de operare – solutii

De-a lungul timpului am incercat sa sterg anumite fisiere sau foldere de pe hard disk, dar am fost intampinat de mesajul “Cannot delete File / Folder: It is being used by another person or program“. Practic, n-am putut duce la bun sfarsit o sarcina banal de simpla. Imi amintesc ca ultima data am patit asta a fist atunci  cand am vrut sa sterg un folder gol in care s-au aflat initial cateva poze cu o tableta careia i-am facut un review.

Inteleg ca atunci cand un fisier sau un folder este deschis sau folosit de un alt program, acesta nu poate fi sters, dar nu-mi pot da seama exact de ce acesta nu poate fi sters nici dupa ce am inchis toate aplicatiile deschise sau am restartat chiar si calculatorul.

fisier sau folder blocat
Mesajul intampinat atunci cand dorim sa stergem un fisier sau folder din calculator, dar acesta este blocat de sistemul de operare.

Cu toate astea, primul lucru care trebuie facut atunci cand nu putem elimina un fisier sau folder din calculator este sa restartam calculatorul. In majoritatea cazurilor, problema poate fi rezolvata. Daca vom obtine din nou acel mesaj de avertizare cum ca fisierul sau folderul este utilizat de un alt program, iar acesta nu poate fi sters, ne putem incarca norocul ruland sistemul de operare in Safe Mode. Exista sansa ca acea aplicatie care foloseste fisierul sau folderul sa nu ruleze si in acest mod de recuperare.

Eliminarea fisierelor sau folderelor blocate de sistemul de operare cu ajutorul programului File Governor

Daca metodele de mai sus s-au functionat, atunci este cazul sa incercam si cu ajutorul unui program capabil sa deblocheze fisierele si folderele blocate de pe hard disk.

File Governor este un program gratuit care ruleaza perfect pe Windows 8.1 x64. Acesta poate fi instalat pe toate versiunile Windows, fie ca-i vorba de 64 biti sau 32 biti. Programul poate fi disponibil chiar si in varianta portabila.

Programul de ofera posibilitatea de a scana fisiere sau foldere. Am accesat optiunea de scanare a folderelor si am ales partitia unde sunt instalate majoritatea aplicatiilor. Acesta scaneaza in cateva secunde intreaga partitie pentru a gasi fisiere care nu pot fi sterse.

cum eliminam fisierele si folderele blocate
Program gratuit care ne ajuta sa stergem fisierele sau folderele blocate de sistemul de operare – File Governor

Odata gasit folderul sau fisierul care nu poate fi sters, programul ne ofera posibilitatea de a forta inchiderea procesului sau proceselor care blocheaza fiserul sau folderul, sau putem opta pentru blocarea fisierelor DLL pentru a capata acces total asupra fisierelor sau folderelor.

Pentru a fi si mai la indemana, programul poate fi integrat chiar si in menul contextual din Explorer.

deblocare fisiere blocate din sistem
Intergrarea programului File Governor in meniul contextual din Explorer.

Descarcati programul gratuit File Governor.

Vedeti si: Cum eliminam protectia la scriere a unui stick

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “Nu pot sterge un fisier sau folder blocat de sistemul de operare – solutii”

 1. Buna idee, m-am lovit si eu de nenumarate ori de problema asta si sincer, de cele mai multe ori am lasat-o balta pentru ca la fel ca si tine nu am reusit sa-mi dau seama ce program imi foloseste fisierul.

  Reply
 2. A dat norocul peste mine, am incercat 1444 de metode si in zadar. Acum cu acest program File Guvernor am rezolvat probleme care nu imi dadea pace deloc. Acum sterg tot ce prind.

  Reply
  • cu aceeasi problema ma confrunt si eu, am reusit sa il dezinstalez si din tot folderul mi-au ramas 2 fisiere care nu vor sa fie sterse

 3. Multumesc ! Mi-a fost de mare folos. Am descarcat accidental un virus se numeste ”truecrypt” si nu puteam sa-l sterg, iar acesc program m-a ajutat !

  Reply
 4. Nu pot sterge un folder de pe Desktop! Imi apare mesajul “Could not find this item. This is no longer located in C:\Users\MCE\Desktop. Verify the item’s location and try again.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.