Alternative gratuite pentru Microsoft Office in Linux

27 February 2013

Calculatoarele sunt instrumente necesare pentru a fi un membru productiv in zilele noaste. O parte din a fi productiv, inseamna folosirea unei suite office pentru a scrie documente sau a crea prezentari. Pentru platforma Linux, exista cateva optiuni disponibile destul de bune, care permit sa fim productivi atat cat putem de mult.

Fiecare suita ofiice are avantajele sale, asa ca este foarte important sa determinam ceea ce ne trebuie si ce avem nevoie de la un pachet office care il rulam pe unul din sistemele de operare Linux.

Alternative Microsoft Office pentru Linux

LibreOffice

suita libreoffice

LibreOffice este cea mai populara alegere cand vine vorba de un pachet office. Este o alternativa foate puternica pentru Microsoft Office. Cuprinde alternative pentru cele mai populare componente ale oricarui pachet de scriere – Writer pentru crearea documentelor, Impress pentru prezentari, si Calc pentru foi de calcul.

Suita ofera compatibilitate cu formatele Microsoft Office, incluzand noile extensii .docx si .pptx.

De la cele prezentate mai sus, LibreOffice si Microsoft Office incep sa mearga pe drumuri diferite. De exemplu, LibreOffice nu include si alternative pentru Publisher, Outlook sau OneNote. Cu toate acestea, exista si alte aplicatii disponibile pentru Linux care pot veni in completarea suitei Libre.

Calligra

calligra

[adsense float=”center”]In timp ce LibreOffice poate fi instalat pe orice sistem Linux, persoanele care folosesc mediul de lucru KDE au la dispozitie o suita office care se integreaza mult mai bine cu desktopul lor. Pentru aceste persoane, exista suita office Calligra. Interfata este ceva mai diferita fara de LibreOffice si Microsoft Office, dar putem sa lucram cu acest pachet software fara nici o problema.

Din pacate, aplicatie nu ofera posibilitatea salvarii in fiecare format pe care il dorim, iar acest lucru poate insemna un minus.

Google Docs

suita google docs
Daca dorim sa avem ceva pe care il putem utiliza online de oriunde avem acces la internet, atunci solutia poate fi Google Docs. Desi nu ofera multe componente, la fel ca si LibreOffice, acesta dispune de functionalitatea de a crea documente, prezentari sau foi de calcul. Google Docs poate fi folosit in diferite colaborari, mai multe persoane pot lucra la un document si pot vedea modificarile in timp real.

Putem salva fisierele in cele mai populare formate, le putem printa, sau putem prezenta munca facut direct in Google Docs. Suita office este dispoinibila pentru orice utilizator care are cont Google.

Apache OpenOffice

apache openoffice
Aceasta suita office este destul de puternica. Ofera posibilitatea scrierii documentelor, foilor de calcul, prezentarilor, diagrame si ilustratii 3D dinamice, manipularea bazelor de date si crearea ecuatiilor matematice cu ajutorul unei interfete grafice sau cu un editor de ecuatie.

Ce alte pachete office mai stiti sau folositi?

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.