Cum punem semnatura la mail cu Thunderbird

Semnatura este un bloc de text care este adaugat automat in momentul cand compunem sau raspundem la un mail. Thunderbird permite utilizarea unei semnaturi pentru fiecare adresa de mail utilizata / inregistrata. Daca avem mai mult de  un mail inregistrat in Thunderbird, atunci trebuie sa specificam semnatura separat pentru fiecare.

Pentru a seta o semnatura la mail in Tunderbird, accesam meniul Edit si alegem Account Settings. Dupa ce se va dechide fereastra account settings, in sectiunea Default Identity, gasim o caseta speciala unde trebuie sa scriem semnatura. Daca dorim sa inseram si o adresa de blog, pagina sociala etc, bifam optiunea “use HTML”.

Ca observatie, daca avem un blog sau un site, inscrierea lui in sectiunea pentru semnatura este o idee foarte buna. Acesta optiune poate atrage vizitatori noi, tinand cont ca utilizam mail-ul de multe ori pe zi, trimitand mesaje catre diferite persoana. Deci este o buna oportunitate de promovare a unui blog sau site.

Pentru a introduce acceasi semnatura sau una diferita, pentru fiecare mail utilizat in Thunderbird, trebuie sa parcurgem aceleasi etape dar la sectiunea potrivita fiecarui cont. Daca folosim aceeasi semnatura, atunci un copy – paste este suficient. Nu uitati sa bifati “use HTMl” la fiecare caseta in parte.

Dupa cum zicea, fiecare semnatura poate fi un simplu text sau HTML. Intr-o semnatura HTML, putem specifica fontul, culori, formatare, imagini etc. [adsense float=”center”]

creare semnatura mail thunderbird

Thunderbird permite si utilizarea unei semnaturi complexe, care poate fi salvata sub forma unui fisier. Aceasta poate fi creata cu ajutorul aplicatiei sau cu ajutorul unor diferite instrumente ale sistemului, de exemplu – un editor text.

Nu se cere o anumita locatie unde trebuie salvat fisierul semnatura. Il putem salva oriunde dorim pe hard disc, atat timp cat stim ca este in siguranta si nu o sa-l pierdem.

Citeste si: Facebook Chat cu Mozilla Thunderbird

Pentru a insera un fisier semnatura, de sub caseta  de care va vorbeam, bifam optiunea “Attach the signature from a file instead (text, HTML, or image)”.

Un avantaj al acestei semnaturi, ar fi ca in cazul in care dezinstalam Thunderbird, vom avea in continuare fisierul salvat intr-o locatie diferita, alta decat aceea unde este instalat programul.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum punem semnatura la mail cu Thunderbird”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.