Actualizarea automata a programelor calculatorului cu Secuni PSI

Dezvoltatorii de software lanseaza in mod regulat actualizari pentru a adauga noi caracteristici, pentru a rezolva problemele si a imbunatatii performanta aplicatiilor. In timp ce unele programe cum ar fi VLC, EvenNote, GOM Player va notifica de cate ori o actualizare este disponibila, alte programe obtin in mod automat actualizari cum ar fi browserele web, fara a avea nevoie de interventie manuala.

Exista anumite programe care au nevoie de actualizare manuala facand click pe optiunea “verifica pentru actualizari” din meniul help. Alte mici programe nu ofera nici macar aceasta optiune. Pentru aceste software-uri, utilizatorul trebuie sa deschida paginile dezvoltatorilor pentru a descarca si instala ultima versiune.

Utilizatorii care au instalate sute de programe care indeplinesc anumite sarcini, vor intampina dificultati atunci cand vor sa actualizeze programele unul cate unul. Daca esti unui dintre acei utilizatori, trebuie sa incerci instrumentul Secunia PSI.

Secunia PSI (Personal Software Inspector) este un program gratuit care ajuta la actualizarea tuturor programelor din calculator. Acest instrument scaneaza sistemul dupa programele instalate si apoi verifica versiunea acestora si daca exista update-uri disponibile pentru aceasta pe pagina dezvoltatorilor, instrumentul actualizeaza acel program.

Programul suporta mii de software-uri populare si le actualizeaza fara sa iti deranjeze lucrul la calculator.

Atunci cand rulezi Secunia, acesta scaneaza sistemul pentru programele neactualizate, incluzand EXE, OCX si DLL, incercand sa le actualizeze in mod automat. Daca un program nu poate fi actualizat automat si necesita interventie manuala, aplicatia te va anunta sa faci actualizarea manuala a acelui program facand click pe optiunea “Click to update“.

Instrumentul arata toate programele instalate in calculator pe ecranul principal, iar utilizatorul poate vedea programele recent actualizare dand click pe optiunea history.

VEZI SI: Soft2Base: Identifica si actualizeaza programele care nu au update-urile la zi

Cu milioane de descarcari, Secunia PSI este probabil cea mai buna aplicatie disponibila care mentine programele actualizate. In mod normal, programul porneste odata cu Windows-ul incercand de fiecare data actualizarea celorlalte softuri. Daca nu doresti sa actualizeze in mod automat programele, poti dezactiva aceasta caracteristica din setarile aplicatiei.

Aplicatia este compatibil cu Windows XP (SP3), Vista, Windows 7 si Windows 8, pe ambele versiuni de 32 si 64 biti. Un lucru este de retinut, instrumentul nu actualizeaza si aplicatiile metro instalate din Windows Store.

Descarca Secunia PSI

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.