Cum actualizam driverele in Windows – Driver Booster

Actualizarea driverelor este destul de usoara in comparatie cu actualizarea aplicatiilor deoarece exista destul de putine parti hardware care au nevoie de driverele specifice de la producator pentru a functiona. De obicei, avem nevoie de drivere pentru placile video, placi de baza, placi de retea, Wi-fi, sunet si cateva periferice. Din cate am observat, au inceput sa se inmulteasca dispozitivele care au nevoie doar de conectare pentru a rula, fara a mai trebui instalarea driverelor separat.

In momentul cand dorim sa instalam un driver, introducem CD-ul sau DVD-ul care vine cu placa de video (de exemplu) si instalam foarte usor software-ul. Mai nou, am observat ca nu se mai practica asa ceva, iar producatorii tind sa-si puna la dispozitie driverele direct pe site-ul oficial. Pana la urma nu este un lucru chiar rau, dar ce facem atunci cand nu avem acces la internet? Mi s-a intamplat nu doar o singura data sa am nevoie de CD-ul cu drivere si sa nu-l am.

Pentru a descarca driverele de pe site-ul producatorului, trebuie sa stim modelul si ID-ul componentei hardware pentru care dorim sa descarcam driverul.

O metoda mai simpla este sa instalam programul Driver Booster. Programul scaneaza sistemul de operare si verifica driverele care sunt instalate. Urmatoarea etapa este verificarea pe internet pentru a afla daca producatorul hardware-ului pune la dispozitie o actualizare mai noua a driverului. In cazul in care programul gaseste noi drivere, acesta ne indica care componenta are nevoie de actualizarea driverului pe care il catalogheaza in functie de vechimea acestuia.

In cazul in care vrem sa actualizam unul din drivere, trebuie doar sa apasam butonul UPDATE din dreptul fiecarui element. Daca dorim actualizarea tuturor driverelor, atunci apasam UPDATE ALL.

Programul Driver Booster poate fi descarcat de aici si este compatibil cu orice versiune a sistemului de operare Windows.

Actulizare noiembrie 2023

Acest articol inca este relevant. Driver Booster inca este oferit gratuit, dar cu anumite limitari. In orice caz, versiunea gratuita descarca driverele necesare fara nici un fel de problema. Folosesc acest program ori de cate ori am nevoie sa actualizez driverele din sistemul de operare.

Ultuma actualizare 12 November 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.