Cum scanam si devirusam un calculator infectat cu Kaspersky Virus Removal Tool

O metoda eficienta si usor de folosit pentru scanarea si eliminarea virusilor din orice calculator sau laptop care ruleaza sistemul de operare Windows este utilizarea aplicatiei portabile Kaspersky Virus Removal Tool.

Fiind o aplicatie portabila, acest instrument gratuit care ajuta la dezinfectarea calculatoarelor virusate, poate fi descarcat si copiat pe un stick USB, un card de memorie sau pe un CD sau DVD.

Kaspersky Virus Removal Tool ajuta la eliminarea virusilor din calculator, insa nu previne atacurile asupra sistemului. Practic, este doar un instrument care ajuta la curatarea sau stergerea fisierelor infectate cu virusi, insa nu poate bloca viitoarele atacuri la care poate fi supus sistemul. Acest instrument nu poate tine locul unei aplicatii antivirus, chiar daca elimina virusii in calculator.

Dupa cum am precizat mai sus, aplicatia este portabila si nu necesita absolut nici o instalare. Trebuie doar descarcata si copiata pe suportul de stocare dorit. Eu recomand totusi copierea acesteia pe un stick USB.

Acest instrument de eliminare a virusilor din calculator va crea un folder numit KVRT_Data pe partitia C:/, imediat dupa ce a fost rulat pentru prima data. Acest folder contine toate fisierele care vor fi trimise in carantina, dar si rapoartele fiecarei scanari a calculatorului.

Kaspersky Virus Removal Tool este foarte usor de folosit chiar si de catre utilizatorii incepatori, avand o interfata extrem de simpla.

kaspersky virus removal tool 1

Acesta poate scana memoria sistemului, toate aplicatiile si serviciile care sunt lansate odata cu pornirea sistemului de operare, sectoarele de boot-are si partiile hard disk-ului. Pentru a modifica ce anume sa scaneze sau nu, dam click pe “Change parameters“. De asemenea, putem opta doar pentru scanarea unui singur obiect de pe hard disk, stick sau orice alt suport conectat la calculator prin simpla apasare a butonului “+Add object…”.

kaspersky virus removal tool 2

Acest instrument de eliminare a virusilor din calculator este extrem de limitat cand vine vorba de optiuni, insa nu trebuie sa uitam scopul acestuia. Pentru a devirusa un calculator nu trebuie sa fim incurcati de zeci de optiuni inutile. Insa, un mare minus al acestui tool consta in lipsa unei optiuni care sa permita excluderea scanarii anumitor fisiere sau foldere.

In timpul scanarii, aplicatia afiseaza informatii legate de durata, obiecte scanate, cati virusi au fost gasiti, neutralizati si fisiere trimise in carantina. De asemenea, ofera optiunea de a sari peste un fisier infectat, trimiterea lui in carantina sau stergerea acestuia.

Aplicatia va verifica de fiecare data daca baza de date este actualizata si va afisa mesajul “This version is obsolete. Update now.” daca este cazul.

In incheiere, Kaspersky Virus Removal Tool este o aplicatie care scaneaza si ajuta la devirusarea calculatoarelor infectate. Avantajul ca este portabil si nu necesita instalare, il face foarte practic de utilizat. Acesta poate detecta toate tipurile de amenintari care includ virusi, troieni, worms, spyware si rootkits.

Descarcati Kaspersky Virus Removal  Tool

3 thoughts on “Cum scanam si devirusam un calculator infectat cu Kaspersky Virus Removal Tool”

  1. Buna ziua,am un laptop cu windows8.1 preinstalat si am incercat instalarea KASPERSKY antivirus.Singurul antivirus pe care il am este Windows defender.Nu stiu ce sa fac.Exista vreo actualizare care trebuie facuta?multumesc

    Reply
  2. Sa mai adaug ceva: Kaspersky Virus Removal Tool nu intra in conflict cu alte programe antivirus si poate fi folosit ca un instrument suplimentar de protectie pentru antivirusul instalat pe calculator.

    Reply
    • Eu nu cred ca are rost sa folosesti acest tool intr-un calculator care este protejat deja de un antivirus. Bine, depinde acum ce antivirus folosim. O mare parte din utilizatori folosesc Windows Defender. In acest caz, chiar ar fi recomandata scanarea calculatorului cu KVRT

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.