Cum salvam pdf o pagina de internet pe hard disk sau Google Drive

In acest articol voi prezenta un truc destul de simplu dar foarte ingenios prin care putem salva paginile web pe hard disc sau in Google Drive, sub format pdf. Acum ceva timp, cand vroiam sa salvez o pagina web in format pe care il puteam citit cu Adobe, ma foloseam de un plugin pentru Chrome.

Cand cei de la Google au introdus Google Cloud Print, defapt au introdus un instrument foarte util care mai mult ca sigur face viata mai usoara multor utilizatori. Fereastra Print din Chrome / Chromium este echipata cu o serie de optiuni si care ofera posibilitatea de previzualizare a documentului pe care dorim sa il printam, permisiunea de alegere a carei pagini dorite o vrem pe suportul de hartie, dar si modificarea marginilor documentului.

pagini web salvate in pdf

 

Partea interesanta acum urmeaza. Pentru cei care nu au fost interesati de fereastra Print din Chrome pentru ca nu au avut o imprimanta setata pe cloud, au la dispozitie alte lucruri interesante pe are le pot face. Unul dintre aceste lucruri interesante, consta in memorarea paginilor web importante, interesante, preferatem, in documente cu extensie PDF. Daca suna interesant, puteti urmari in continuare acest articol.[adsense float=center]

Salvarea paginilor web in format pdf pe hard disc

In momentul cand aveti in fata o pagina pe internet care va intereseaza si vreti sa o salvati in calculator, apasati CTRL + P pentru a accesa optiunile ferestrei print din Chrome. In panoul din stanga veti observa “Destination”. Apasati pe butonul “change” si alegeti “Save as PDF”. Pagina va fi salvata in calculator la o calitate decenta.

Pantru salvarea paginilor web pe Google Drive, procesul este asemanator ca si salvarea pe hard disc dar de data asta alegem optiunea ” Save to Google Drive”.

De ce apreciez aceasta metoda?
In primul rand, nu ma folosesc de nici o aplicatie gen (plugin, extensie, etc), care sa imi incarce si mai mult banda consumata de browser-ul de internet. In al doilea rand, metoda este foarte ingenioasa si la indemana oricui, oriunde. Calitatea este decenta si avem mai multe optiuni de salvare.

Nevoia de a salva o pagina din browser in calculator sau in cloud, vine atunci cand accesul la internet este limitat, dorim sa incarcam fisierul pe un dispozitiv care nu are acces la internet, exista posibilitea ca pagina sa dispara de pe net sau diverse alte motive. Personal, nota pentru aceasta metoda de salvare este 10 :).

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum salvam pdf o pagina de internet pe hard disk sau Google Drive”

    • Si mie imi este foarte folositor. In plus, ma scap de sutele de link-uri salvate in bookmarks..de multe ori nu le mai gasesc :). In orice caz, am si alte motive pentru care doresc salvarea lor pe hdd.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.