Cum cream rapid un stick USB bootabil cu Rufus 3

Rufus este unul dintre cele mai bune programe care permit crearea stick-urilor USB bootabile (memorie USB bootabila) cu ajutorul imaginilor ISO si este cel mai usor de folosit dintre majoritatea programelor de acest gen. Practic, acest program permite copierea imaginii ISO a unui sistem de operare Windows sau orice distributie Linux pe un stick de memorie, ajutand la instalarea acesteia pe un calculator sau laptop. 

Am inceput sa recomand acest program dupa ce l-am utilizat de foarte multe ori, fara a-mi face vreo problema. Pe langa asta, mi se pare si foarte usor de utilizat. Cei care nu se pot descurca prea bine cu calculatorul, iar metoda de creare a unui stick USB bootabil cu ajutorul liniei de comanda este o sarcina destul de dificila, pentru crearea unui stick USB bootabil recomand Rufus. Unul dintre avantajele utilizarii acestui program este reprezentat de viteza de copiere a imaginii vituale pe care am observat-o testand si alte programe de bootare USB.

Ajuns la versiunea 3, interfata programului s-a mai schimbat si a devenit ceva mai moderna, dar ramanand la fel de simpla si intuitiva de utilizat. Din pacate sau nu, aceasta versiune nu mai este compatibila cu Windows XP si nici Vista.

Daca doriti sa cititi mai multe informatii despre acest program de creare a stick-urilor bootabile sau doriti sa il descarcati, dati click pe link-ul de aici.

Alte alternative pentru crearea un stick bootabil pot fi:  UNetBootin, WinToFlash, Universal USB installer, dar si linia de comanda.

Ultuma actualizare 28 January 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.