Sa cream rapid un stick bootabil cu Rufus 3

31 May 2018

Rufus este unul dintre cele mai bune programe care permit crearea stick-urilor bootabile cu ajutorul imaginilor ISO si este cel mai usor de folosit dintre majoritatea programelor de acest gen. Practic, acest program permite copierea imaginii ISO a unui sistem de operare Windows sau orice distributie Linux pe un stick de memorie, ajutand la instalarea acesteia pe un calculator sau laptop. 

Am inceput sa recomand acest program dupa ce l-am utilizat de foarte multe ori, fara a-mi face vreo problema. Pe langa asta, mi se pare si foarte usor de utilizat. Cei cu mai putine abilitati in fata calculatorului, carora metoda cu ajutorul liniei de comanda i va speria, pentru crearea unui stick USB bootabil, pot utiliza Rufus. Unul dintre avantajele utilizarii acestui program este reprezentat de viteza de copiere a imaginii vituale pe care am observat-o testant alte cateva programe de genul.

Ajuns la versiunea 3, acesta ofera o interfata ceva mai frumos desenata si care isi merita prezenta in anul 2018. Aceasta versiune nu mai este compatibila cu Windows XP si nici Vista.

Puteti citi mai multe detalii si il puteti descarca de aici.

Alte alternative pentru crearea un stick bootabil pot fi:  UNetBootin, WinToFlash, Universal USB installer, dar si linia de comanda.

Articol publicat pe 23 iunie 2012, actualizat pe 31 mai 2018

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.