Cum rezolvam problemele de performanta aparute la SSD 840

Cei de la Samsung au aflat rapid de problemele aparute la SSD-urile 840 si 840 EVO, asa ca au creat rapid o aplicatie care ajuta la restaurarea performantei pentru aceste tipuri de SSD. Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration este tool-ul lansat pe 15 octombrie si care vine sa repare bug-ul care afecteaza viteza de citire a datelor mai vechi de pe SSD. Aplicatia va actualiza firmware-ul si va rescrie datele de pe acesta.

Procesul de restaurare este foarte simplu si nu necesita aproape nici o interventie din partea utilizatorului. Aplicatia va actualiza firmware-ul si va cere inchiderea calculatorului dupa ce procesul a luat sfarsit. Dupa repornire, aplicatia va rula cei trei pasi necesari procesului de restaurare. Mai exact, va trebui sa rescrie toate datele de pe SSD, ceea ce va dura ceva timp in functie de cat de multi GB sunt stocati.

SSD performance restoration

Eu am doar 70GB stocati pe SSD 840 EVO 250 GB, asa ca procesul a durat aproximativ 25-30 minute. In mod normal, Samsung recomanda sa faceti backup celor mai importante date inainte de a rula acest tool. In cazul meu nu s-a intamplat nimic, asa ca nu trebuie sa va speriati.

Aveti documentatia necesara si link-urile pentru descarcarea aplicatiei direct pe pagina oficiala.

Ultuma actualizare 28 December 2014 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum rezolvam problemele de performanta aparute la SSD 840”

  • Salut. Am citit conversatia ta de pe 7tutoriale. Sunt de parere ca sistemul de restaurare din Windows nu afecteaza viata SSD_ului. Nu va face atat de multe puncte de restaurare incat sa scrie pe SSD intr-o veselie. Chiar nu cred ca poate afecta asta. Insa, eu n-am folosit niciodata, daca imi amintesc, aceasta functie din Windows. La mine e tot timpul dezactivata indiferent ca am hard disk sau SSD.

   Partea si mai interesanta apare atunci cand vine vorba de defragmentarea SSd-ului. Lipsa defragmentarii acestuia este mult mai daunatoare decat defragmentarea ocazionala. Cel mai bine, probabil, ar fi sa il defragmentezi lunar. Termenul de defragmentare l-as putea inlocui cu optimizare.

   Stiu ca poate suna ciudat ceea ce am scris eu mai sus, dar citeste aici http://cristianls.ro/defragmentarea-ssdurilor-este-recomandata/ . Cristian este una din persoanele in care am mare incredere in legatura cu toate sfaturile primite despre acest domeniu.

   Stiu ca am scris si eu pe blog cum ca defragmentarea dauneaza SSD_ului, dar am sa-mi corectez articolele. Poate ca pe Windows 7 era altfel, dar sunt sigur ca Windows 8 – 8.1 (va aparea si 10) stie foarte bine cum sa se comporte cu un SSD.

   Pe langa asta, viata acestuia depinde de tine, ca utilizator, si de ceea ce-l pui sa faca.

   Indexarea eu am dezactivat-o. Mie nu-mi trebuie. Stiu ca functia search se bazezaza pe ea, dar eu nu folosesc search aproape niciodata.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.