Cum redimensionam bulk si rapid imaginile cu Image Resizer

Pentru ca ma intereseaza foarte mult sa folosesc un program de redimensionare rapida a mai multor imagini deodata, am gasit o modalitate sa fac asta si voi scrie si acest articol in scopul de a ajuta mai departe. Redimensionarea imaginilor o fac pentru ca acestea sa ocupe mult mai putin spatiu si ca rezolutia lor sa fie mai mica. Acest lucru este esential mie pentru ca incarc imaginile pe site. Daca acestea au o rezolutia foarte mare si ocupa foarte mult, atunci se vor incarca extrem de greu paginile blogului. Practic, imaginile trebuie sa fie cat mai bine comprimate pentru o incarcare mult mai rapida a site-ului.

Cand vine vorba de redimensionarea imaginilor pot exista mii de aplicatii software care pot face acest lucru, insa nu toate sunt usor de utilizat sau gratis. Iar o mare parte din aceste aplicatii sunt exterm de complexe, iar nou ne trebuie doar ceva simplu si usor de folosit care sa nu coste sau sa consume resurse.

Una dintre cele mai simple aplicatii de radimensionat rapid imaginile este Image Resizer. Este o aplicatie gratuita care permite redimensionarea imaginilor cu ajutorul meniului contextual (meniul click dreapta). Un lucru interesant al acestui program este acela ca permite redimensionarea mai multor imagini deodata.

redimensionare imagini
image resizer pentru windows

Folosirea acestei aplicatii de redimensioare a imaginilor este foarte simpla. Click dreapta pe imaginea dorita si alegem optiunea “Resize pictures” pentru a deschide caseta de dialog Image Resizer. De aici putem alege una din dimensiunile predefinite sau putem opta pentru o alta dimensiune dorita. Caseta de dialog ofera si alte optiuni care sunt la fel de folositoare. In mod implicit, Image Resizer salveaza imaginile redimensionate in aceasi locatie cu cele originale.

Ultuma actualizare 12 February 2023 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cum redimensionam bulk si rapid imaginile cu Image Resizer”

 1. Asta e buna, chiar am cautat ceva de genul asta. Eu redimensionam imagini cu Microsoft Office Picture Manager, dar cum ai spus si tu, se poate una cate una.

  Reply
  • E foarte practic programelul daca redimensionezi in masa pentru a le urca pe net, intr-un cont cloud ca varianta de backup. Si nu numai..

 2. Hi, hi, hi Kaspersky il detecteaza ca fiind troian.generic . Desigur, e o alarma falsa insa a trebuit sa-l exclud din setarile detectiei proactive, altfel nu ma lasa sa-l instalez in niciun chip.
  Man, ai un stil de a publica exact la tanc articole despre ceea ce-mi trebuie. :D Acum cateva zile am citit articolul bagandu-l in categoria “e bine de stiut” iar astazi a trebuit a redimensionez o multime de poze si mi-am amintit de softulica asta care e simplu si eficient. ;)
  Multumesc pentru sugestie.

  Reply
  • Ghici ce fac si eu acum :)). Backup si gestionare imagini, doar ca sunt pe Ubuntu. Ma bucur ca iti prind bine articolele. :P

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.