Redimensionare rapida si in masa a imaginilor cu Image Resizer

Cei de la Microsoft au construit aplicatia Paint pentru sistemul de operare Windows, care este un instrument de procesare a imaginilor cu functii limitate. Programul Paint nu a mai fost actualizat de foarte mult timp, si acest lucru face simtita lipsa multor functii pe care le gasim in programele terte. Din aceasta cauza, utilizatorii de PC care au nevoie de un instrument bun pentru procesarea imaginilor, trebuiesc sa instaleze diferite aplicatii.

Cand vine vorba de redimensionarea imaginilor, aplicatia Paint poate redimensiona doar o singura imagine odata si nu poate manipula mai multe imagini in acelasi timp.

Un alt minus al aplicatiilor de procesare a imaginilor, este acela ca trebuie mai intai sa le lansam si apoi vom puteam efectua functiile necesare redimensionarii imaginilor.

redimensionare imagini

Ar fi interesanta posibilitatea de a redimensiona imaginile fara a deschide nici o alta aplicatie? Acest lucru este posibil cu ajutorul utilitarului Image Resizer.

Image Resizer este o aplicatie gratuita pentru Windows, care permite redimensionarea imaginilor cu ajutorul meniului contextual (meniul click dreapta). Un lucru interesant al acestui program, este acela ca permite redimensionarea mai multor imagini deodata.

image resizer pentru windows

Folosirea acestuia este foarte simpla. Click dreapta pe imaginea dorita si alegem optiunea “Resize pictures” pentru a deschide caseta de dialog Image Resizer, de unde putem alege una din dimensiunile predefinite sau putem opta pentru o dimensiune personalizata. Caseta de dialog ofera si alte optiuni care sunt la fel de folositoare. In mod default, Image Resizer salveaza imaginile redimensionate in acceasi locatie cu cele originale.

Aplicatie este compatibila cu ambele versiuni ale sistemului de operare Windows – 32 si 64 biti.

4 thoughts on “Redimensionare rapida si in masa a imaginilor cu Image Resizer”

 1. Hi, hi, hi Kaspersky il detecteaza ca fiind troian.generic . Desigur, e o alarma falsa insa a trebuit sa-l exclud din setarile detectiei proactive, altfel nu ma lasa sa-l instalez in niciun chip.
  Man, ai un stil de a publica exact la tanc articole despre ceea ce-mi trebuie. :D Acum cateva zile am citit articolul bagandu-l in categoria “e bine de stiut” iar astazi a trebuit a redimensionez o multime de poze si mi-am amintit de softulica asta care e simplu si eficient. ;)
  Multumesc pentru sugestie.

  Reply
  • Ghici ce fac si eu acum :)). Backup si gestionare imagini, doar ca sunt pe Ubuntu. Ma bucur ca iti prind bine articolele. :P

 2. Asta e buna, chiar am cautat ceva de genul asta. Eu redimensionam imagini cu Microsoft Office Picture Manager, dar cum ai spus si tu, se poate una cate una.

  Reply
  • E foarte practic programelul daca redimensionezi in masa pentru a le urca pe net, intr-un cont cloud ca varianta de backup. Si nu numai..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.