Recuperarea datelor pierdute de pe telefoanele cu Android

Recuperarea datelor pierdute de pe Android devine o sarcina din ce in ce mai simpla si la indemana tuturor. Pentru recuperarea contactelor pierdute, a SMS-urilor, pozelor si clipurilor capturate cu camera, a fisierelor audio si documentelor de pe telefoanele cu Android poate fi o activitate banala daca apelam la aplicatia potrivita.

Pierderea datelor de pe telefon pot surveni din cauza posibilelor erori ale sistemului de operare, root-area inadecvata a dispozitivului fara a face backup, joaca prin setarile telefonului fara sa stim ce facem, stergerea accidentala sau chiar din cauza virusilor.

Dupa parerea mea, cauza numarul unu a pierderii datelor de pe telefon consta in stergerea accidentala a acestora. Partea buna e ca acestea pot fi oarecum usor de recuperat, fata de incercarea de recuperare a datelor dupa o virusare a dispozitivului sau o eroare a sistemului de operare.

Am scris la inceputul articolului despre apelarea la aplicatia potrivita pentru recuperarea datelor pierdute din telefonul sau tableta cu Android. EaseUS MobiSaver for Android este una din aplicatiile la care trebuie sa apelati pentru a recupera datele pierdute din dispozitivul vostru cu Android.

Aplicatia are o interfata intuitiva, recunoaste si scaneaza rapid telefonul sau tableta conectata la calculator, verifica memoria dispozitivului si citeste datele din aceasta pentru a depista ceea ce anume s-a sters.

De retinut doua aspecte principale:
1. cu toate ca aplicatia merge instalata foarte simplu, aceasta nu va oferi posibilitatea recuperarii datelor fara a plati licenta. Putem scana telefonul pentru a gasi fisierele sterse, insa nu le putem recupera fara a cumpara aplicatia. Pretul acesteia poate fi nimica toata pe langa valoare informatiei pierdute.

2. recuperarea fisierelor sterse este posibila doar in cazul telefoanelor si tabletelor root-ate. Practic, daca dispozitivul nu este root-at, datele nu pot fi recuperate cu aceasta aplicatie. Din pacate, nu gasesc un motiv anume pentru a-mi root-a telefonul personal. Root-area dispozitivului poate insemna pierderea garantiei, acolo unde este cazul.

Indepliniind cele doua aspecte de mai sus, ne mai trebuie un cablu USB si bateria telefonului sa fie cat mai plina. Dupa cum am precizat mai sus, interfata aplicatiei este intuitiva. Nu trebuie sa fi un dependent de calculatoare sau un geniu pentru a recupera datele sterse din telefon.

 

De asemenea, functia USB debugging din Developer options trebuie sa fie activa. Daca meniul Developer nu apare in Settings, atunci mergeti la optiunea About phone, cautati Build number, si apasati de 7 ori pe aceasta.

EaseUS Mobisaver for Android poate recupara datele pierdute inclusiv de pe cardurile de memorie care sunt conectate la o tableta sau telefon.

Foate important de retinut, odata ce ati constatat ca anumite date din dispozitiv au fost sterse, incercati sa le recuperati foarte rapid. Daca telefonul sau tableta a fost resetata (factory reset), recuperarea datelor este foarte dificila spre imposibila. La fel si in cazul cardurilor formatate.

Din punctul meu de vedere, pentru recuperarea datelor importante, merita chiar si root-area dispozitivuluI. Root-area corecta a dispozitivului nu sterge datele de pe acesta. Deci sa nu va ganditi ca vi se va formata telefonul sau tableta. Insa, depinde si de metoda folosita si daca pasii de root-are sunt urmati corect. Se poate ca pentru unele dispozitive sa fie nevoie de factory reset. In acest caz, nu veti mai putea recupera nimic.

Avantajul aplicatiei EaseUS Mobisaver for Android este acela ca ne permite sa scanam dispozitivul si afiseaza datele sterse si care pot fi recuperate. Astfel, decidem daca merita sa achizitionam licenta pentru a le recupera.

Aplicatia poate fi instalata pe toate versiunile sistemului de operare Windows. Fiind disponibila, momenta, in limba engleza, germana si franceza. De altfel, este compatibila cu toate versiunile Android.

Ultuma actualizare 21 October 2017 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.