Cum recuperam un document Microsoft Office nesalvat

15 June 2016

De-a lungul timpului, am patit de mai multe ori sa inchid un document pe care-l redactam cu ajutorul pachetului Microsoft Office, inainte de a-l salva. Pe langa asta, au mai fost cazuri cand editorul Word a dat eroare si s-a inchis automat, fie mi s-a inchis calculatorul in timp ce scriam. 

Din fericire pentru mine, niciodata nu a fost vorba de cine stie ce document important sau document la care am scris foarte multe pagini. Insa, pot exista cazuri in care diferite persoane pot pierde tot ceea ce au scris, de zeci de minute bune, in cel mai fericit caz, sau poate chiar documente la care au scris ore intregi, fara a le salva periodic.

Pentru cei care nu stiu, Microsoft Office salveaza backup-uri temporare cu copii ale documentelor pe care le redactati, in timp ce voi scrieti fara nici o grija sau vreun gand de a salva fisierul din cand in cand. Face acest lucru pentru a veni in ajutorul utilizatorului.

Prin urmare, daca tocmai s-a inchis calculatorul in timp ce scriati un document, sau fie ca ati inchis editorul fara sa a salva fisierul inainte, facand asta din greseala, trebuie sa procedati astfel pentru a recupera fisierul nesalvat.

 1. lansam editorul Word si accesam meniul File, apoi exacutam click pe Info.
 2. in fereastra Info, dam click pe butonul Manage Document, apoi din meniul drop-down, alegem Recover Unsaved Documents.
 3. vom fi directionati in folderul UnsavedFiles, unde vom gasi backup-uri temporare ale fisierelor care nu au fost salvate, cu extensia .asd. Selectam fisierul de care avem nevoie, apoi dam click pe butonul Open.

recuperare document nesalvat word

In mod implicit, Microsoft Office salveaza automat documentele la un interval de 10 minute. Putem micsora acest interval astfel: accesam Options, click pe Save din coloana din partea stanga, apoi cautam sectiunea “Save documents“. Modificam “Save AutoRecover information every 10 minutes” la o valoare mai mica. De exemplu, putem opta ca editorul Word sa faca o copie termorara a fisierului la fiecare minut.

Important, indiferent de intervalul de timp pentru care optam sa fie creata o copie de rezerva a documentului pentru a putea fi recuperat anterior, nu vom fi deranjati de absolut nici o sarcina in plus a editorului, nu ni se va intrerupe nimic, si nici nu vom sesiza cand vor fi facute backup-uri temporare ale fisierului.

8 Comments

 • irene 15 May 2019 at 6:44 pm

  :((((( nu reusesc sa gasesc fisierul pe care am uitat sa=l salvez….

 • Alin 4 January 2019 at 10:55 pm

  Multumesc mult de tot, m-ai salvat! :))))

 • Razvan 14 September 2018 at 9:11 pm

  Foarte folositor! Mulțumesc!

 • Andra 7 March 2018 at 1:32 pm

  Multumesc din suflet ! De mare ajutor.

  • Alexandru Ionut 7 March 2018 at 1:47 pm

   cu placere

 • DENISA 8 June 2017 at 6:47 pm

  Multuuuuumesssc! Mi-ati salvat ziua!

 • Angela 11 May 2017 at 5:12 pm

  Multumesc frumos, sunteti formidabili!!!!!

 • Roxana 26 January 2017 at 10:41 am

  Multumesc pentru informatia utila! A functionat si mi-a fost de real folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.