Cum recuperam un document Microsoft Office nesalvat

De-a lungul timpului, am patit de mai multe ori sa inchid un document pe care-l redactam cu ajutorul pachetului Microsoft Office, inainte de a-l salva. Pe langa asta, au mai fost cazuri cand editorul Word a dat eroare si s-a inchis automat, fie mi s-a inchis calculatorul in timp ce scriam. 

Din fericire pentru mine, niciodata nu a fost vorba de cine stie ce document important sau document la care am scris foarte multe pagini. Insa, pot exista cazuri in care diferite persoane pot pierde tot ceea ce au scris, de zeci de minute bune, in cel mai fericit caz, sau poate chiar documente la care au scris ore intregi, fara a le salva periodic.

Pentru cei care nu stiu, Microsoft Office salveaza backup-uri temporare cu copii ale documentelor pe care le redactati, in timp ce voi scrieti fara nici o grija sau vreun gand de a salva fisierul din cand in cand. Face acest lucru pentru a veni in ajutorul utilizatorului.

Prin urmare, daca tocmai s-a inchis calculatorul in timp ce scriam un document sau fie ca am inchis editorul fara sa a salva fisierul inainte, facand asta din greseala, trebuie sa procedam astfel pentru a recupera fisierul nesalvat.

  1. lansam editorul Word si accesam meniul File, apoi exacutam click pe Info.
  2. in fereastra Info, dam click pe butonul Manage Document, apoi din meniul drop-down, alegem Recover Unsaved Documents.
  3. vom fi directionati in folderul UnsavedFiles, unde vom gasi backup-uri temporare ale fisierelor care nu au fost salvate, cu extensia .asd. Selectam fisierul de care avem nevoie, apoi dam click pe butonul Open.
recuperare document nesalvat word

In mod implicit, Microsoft Office salveaza automat documentele la un interval de 10 minute. Putem micsora acest interval astfel: accesam Options, click pe Save din coloana din partea stanga, apoi cautam sectiunea “Save documents“. Modificam “Save AutoRecover information every 10 minutes” la o valoare mai mica. De exemplu, putem opta ca editorul Word sa faca o copie termorara a fisierului la fiecare minut.

Important, indiferent de intervalul de timp pentru care optam sa fie creata o copie de rezerva a documentului pentru a putea fi recuperat anterior, nu vom fi deranjati de absolut nici o sarcina in plus a editorului, nu ni se va intrerupe nimic, si nici nu vom sesiza cand vor fi facute backup-uri temporare ale fisierului.

Actualizare noiembrie 2023

Cei care folosesc un pachet Microsoft Office recent sau Microsoft Office 365, e posibil ca pasii de mai sus sa nu functioneze. Drept urmare, vin cu o mica actualizare a acestui tuturial despre cum sa recuperam un document Word nesalvat.

Alte posibilitati de recuperare a unui document Word nesalvat ar fi sa accesam urmatoarele locatii de pe hard disk sau SSD:

1. C:\Users\<Numele-nostru-de-utilizator>\AppData\Local\Microsoft\Word\UnsavedFiles

sau

2. C:\Users\<Numele-nostru-de-utilizator>\AppData\Roaming\Microsoft\Word

sau

3. C:\Users\<Numele-nostru-de-utilizator>\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles

sau

4. C:\Users\<Numele-nostru-de-utilizator>\AppData\Local\Temp

Unde <Numele-nostru-de-utilizator> trebuie inlocuit cu numele nostru de utilizator inregistrat in sistemul de operare.

Pasii 2 si 3 merg pentru cei care folosesc Office 365 ca si mine.

Documentele Word nesalvate, dar care au ramas in memoria cache ca backup au extensia .wbk. Cu toate astea, nu toate versiunile pachetului Microsoft Office sunt identice si nu toate isi salveaza acest document de backup. Putem verifica totusi daca avem aceasta optiune activa.

Pentru a face acest lucru trebuie sa accesam urmatorii pasi: Lansam Word > meniul File > Option. Din fereastra Word Options accesam tabul Advanced din stanga, apoi derulam pagina pana ajungem la sectiunea Save unde gasim optiunea Always create backup copy. Aceasta trebuie sa fie selectata. Apoi apasam butonul Save sa salvam setarile curente.

blank

Ultuma actualizare 14 November 2023 by Alexandru Ionut

11 thoughts on “Cum recuperam un document Microsoft Office nesalvat”

  1. Nu ma descurc. Nu am Info in File. Am deschis toate optiunile de acolo si nu gasesc nimic similar descrierii. Am Office 2007

    Reply
  2. buna seara. am windows 7. Mi s-a inchis pc si nu am apucat sa salvez o prezentare in PPT. Pot sa o recuperez? Multumesc

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.