Cum protejam site-ul si blogul de spamuri

Daca aveti propriul dvs. site si sunteti deranjat de inregistrari false sau aveti un magazin online si doriti sa-l protejati impotriva spamurilor atunci este necesar un utilitar pentru a preveni acest lucru. Aceste utilitare sunt  addon-urile care maresc durata de viata a site-ului si-l fac mai sigur.

Spamerii sunt de fapt boti enervanti care au rolul de a prosti oamenii.  Acestia produc un spam (entitate electronica din care sunt eliberate diverse mesaje si email-uri). Web-ul este plin de astfel de programe malitioase care  umplu site-urile si care fac reclame la diverse inregistrari si achizitii false. SEO(Search Engine Optimization)  site-ului dvs. este de asemenea afectat.

 Pasii necesari prevenirii spamurilor

1. E-mail de verificare

 • Plug-inurile au rolul de a va ajuta sa realizati inregistrari sigure pe site-uri oficiale si ofera un mediu mai sigur pentru administratorul site-ului
 • Pentru noii useri ai site ului dvs. alegerea unei parole complexe, cuvant de verificare, un website al user-ului, o adresa a user-ului, confirmarea parolei etc asigura verificarea acestuia.
 • Magazinele oficiale apeleaza si ele la astfel de plug-inuri

2. Verificarea cardului de credit

 •  In tranzactiile E-commerce, multi comercianti cad prada tranzactiilor frauduloase cu carduri.
 • Oamenii pot avea conturi Paypal false si prin urmare, comerciantii de e-commerce trebuie sa valideze toate cardurile bancare prezentate pentru plata sau cel putin 2 verificari la diferite carduri.
 • Un dezavantaj al acestei metode este lipsa facilitatii verificarii fizice a cardurilor retailer-ilor, care determinca daca cardul este sau nu fals. Cu toate acestea, exista alte instrumente de verificare puse la dispozitia proprietarului de e-commerce, cum ar fi verificarea codului de securitate, utilizarea algoritmului Mod 10 etc.

blank

[adsense float=”center”]

3.Apel telefonic de verificare

 • Sistemul automatizat de verificare telefonului ofera o modalitate de a combate fraudele cibernetice. Cu acest serviciu automat, utilizatorii ofera numerele lor de telefon, care sunt usor de urmarit si se poate sti cand sunt folosite.
 • Utilizatorii primesc un apel telefonic computerizat pentru a oferi un cod de autorizare. Acest lucru diminueaza pericolul ca afacerile sa fie  periclitate.

blank

4. Verificare prin SMS

 • In multe locuri, acest serviciu este folosit pentru a verifica autentificarea utilizatorului, cum ar fi Telesign. Un cod PIN este trimis pe telefonul utilizatorului printr-un mesaj de tip text, care este necesar pentru a fi introduse de catre utilizator in formularul de inregistrare sau detaliile de facturare.
 •  In cazul in care, utilizatorul nu primeste un mesaj de la furnizorul de servicii, atunci situatia se inrautateste si devine inevitabila pt user (se poate descoperi astfel daca inregistrarea este facut de un user real sau de un bot).

blank

5. Captcha pe formulare de inregistrare

 • Un cod Captcha intr-o inregistrare si logare poate salva destul din efortul de a preveni inregistrarile de tip spam si incercarile de logare a botilor.
 •  Codurile Captcha blocheaza intrarile spammerilor pe site-ul dvs. si asigura protectie avansata impotriva botilor.
 • IceCaptcha, reCaptcha, KeyCaptcha etc. sunt cunoscute ca plug-inuri wordpress antispam folosite pentru autentificarea userilor, achizitiile lor, si comentariile lor de pe blog.

blank

Aceastia sunt pasii care trebuie sa-i urmati pentru a preveni inregistrarile si achizitiile  de tip spam pe site-ul dvs.. Daca cunoasteti si alte metode care nu le-am inclus aici va rugam sa ne scrieti in sectiunea de comentarii.

 

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.