Programe de stergere a fisierelor duplicat

Una din cele mai rapide cai de a incarca inutil un hard disc, este sa stocam fisiere duplicat. In majoritatea cazurilor, nici nu ne dam seama de aceasta problema. Fisierele duplicat pot aparea dintr-o varietate de locuri: copii accidentale, fisiere deplasate, descarcari multiple etc. Un lucru este sigur: acestea pot actiona direct asupra rularii optime a hard disc-ului, incetinind timpul de raspuns al acestuia.

O multime de fisiere duplicat apar din nevoia de a pastra un fisier “in siguranta” pentru a nu-l pierde, asa ca il vom copia si il alta locatie. Uneori se intampla sa uitam unde l-am salvat, asa ca mai facem inca o copie. In timp, se vor aduna ceva fisiere.

Din fericire, exista cateva instrumente simple si usor de folosit, care sunt capabile sa identifice si sa elimine fisierele duplicat, in doar cateva minute, rezultand apoi un spatiu liber mult mai mare.

Programe de detectare si eliminare a fisierelor duplicat

dupeGuru [Windows, Mac, Linux]

Unul dintre cele mai bune instrumente de detectare a fisierelor duplicat, cu o sumedenit de caracteristici usor de utilizat.

Un lucru interesant, daca aveti fisierele exemplu-fisier.avi si exemplu-fisier(1).avi, dupeGuru le poate gasi chiar daca acesta nu sunt tocmai duplicat (dpdv al numelui).

Duplicate File Finder [Windows, Linux]

Un instrument destul de bun, algoritmul sorteaza toate fisirele dupa marime si apoi compara fisierele care au dimensiunea egala. Nu este foarte bun pentru fisiere audio si imagini (care pot varia ca dimensiune), dar pentru orice altceva, isi va face treaba bine. Un alt avantaj ar fi ca este foarte rapid.

AllDup [Windows]

Acest tool este destul de puternic si poate scana dupa o serie de criterii: numele fisier, extensie, tipul continutului, data cand a fost crea sau modificat fisierul, scurtaturi, etc.

Duplicate Cleaner [Windows]

Necesita mai multe setari manuale inainte de a beneficia de intrega sa putere, dar odata facute corect, acesta va fi foarte puternic si foarte usor de folosit.

SimilarImages [Windows]

Imaginile sunt printre cele mai problematice fisiere cand vine vorba de duplicat. Acest program de va ocupa doar de acest tip de fisiere.

Cunoasteti si alte programe similare? Ce folositi in momentul de fata?

Last Updated on 16 October 2022 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Programe de stergere a fisierelor duplicat”

  1. Duplicate Cleaner am folosit si mi-a lasat o impresie buna. SimilarImages ala mi se pare interesant, insa nu stiu cat e de eficient. L-ai testat?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.