Program gratuit de vizualizat si editat poze – XnViewMP

XnViewMP este un program gratuit de vizualizat si editat poze. Mai degraba seamana cu un browser de imagini si poze care permite vizualizarea acestora sub forma de thumbnail, fullscreen, filmStrip, slideshow, si permite compararea imaginilor. La capitolul editare avem: redimensionare, rotire, decupare, ajutarea contrastului si luminozitatii, modificarea paletei de culori, filtre si efecte etc. De asemenea, putem crea slideshow-uri, pagini web, carti de vizita, etc..

Daca va suna cunoscut programul de care va vorbesc in acest articol, trebuie sa stiti ca XnViewMP (MP – multi platform) este versiune imbunatita a programului XnView care ofera o compatibilitate mai buna cu formatele imaginilor, o performanta imbunatatita legata de incarcarea imaginilor.

XnViewMP vine cu un modul de conversie foarte puternic pentru loturi de imagini – identic cu XnConvert. Acesta este compatibil cu Windows, Mac OS X si Linux, si suporta ambele versiuni ale sistemelor de operare – 32 si 64 biti.

Interfata este una noua, cu 3 panouri de baza – afiseaza sistemul de fisiere, panoul din centru care afiseaza continutul folderului selectat, si un panou de previzualizare care prezinta detalii despre imaginea selectata.

Programul suporta peste 500 formate, incluzand multipage si formate animate APNG, TIFF, GIF, ICO etc, si exporta aproximativ 70 tipuri de formate diferite.

program gratuit de vizualizat si editat poze
XnViewMP este o versiune imbunatatita a programului de vizualizat si editat imagini, XnView. Captura imaginii – site-ul oficial.

Putem descarca acest program gratuit de vizualizat si editat poze, direct de pe site-ul oficial.

Actualizare noiembrie 2023.

Acest program de vizualizat si editat poze inca exista si inca este oferit gratuit celor care vor sa-l foloseasca in scop privat sau educational (organizatie non-profit). Pentru utilizarea acestuia intr-o companie, trebuie achizitionata licenta.

In acesti 10 ani care au trecut de la data publicarii acestui articol, acest program de vizualizare si editare a pozelor s-a dezvoltat mult mai mult. Cand am scris prima data despre el era in stadiul beta. Pana la ora actuala s-au actualizat zeci de versiuni. Mai mult ca sigur interfata grafica a programului nu mai corespunde 100% cu imaginea din acest articol.

Mai multe detalii despre XnViewMP gasiti pe pagina oficiala a acestuia accesand link-ul de mai sus. Las link-uri directe spre toate aplicatiile sau serviciile despre care am scris si care inca sunt oferite gratuit.

Ultuma actualizare 12 November 2023 by Alexandru Ionut

1 thought on “Program gratuit de vizualizat si editat poze – XnViewMP”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.