Program gratuit de vizualizat si editat imagini -XnViewMP

XnViewMP este un program gratuit de vizualizat si editat imagini. Mai degraba seamana cu un browser de imagini si poze care permite vizualizarea acestora sub forma de thumbnail, fullscreen, filmStrip, slideshow, si permite compararea imaginilor. La capitolul editare, avem: redimensionare, rotire, decupare, ajutarea contrastului si luminozitatii, modificarea paletei de culori, filtre si efecte etc. De asemenea, putem crea slideshow-uri, pagini web, carti de vizita, etc..

Daca va suna cunoscut programul de care va vorbesc in acest articol, trebuie sa stiti ca XnViewMP (MP – multi platform) este versiune imbunatita a programului XnView care ofera o compatibilitate mai buna cu formatele imaginilor, o performanta imbunatatita legata de incarcarea imaginilor.

XnViewMP vine cu un modul de conversie foarte puternic pentru loturi de imagini – identic cu XnConvert. Acesta este compatibil cu Windows, Mac OS X si Linux, si suporta ambele versiuni ale sistemelor de operare – 32 si 64 biti.

Interfata este una noua, cu 3 panouri de baza – afiseaza sistemul de fisiere, panoul din centru care afiseaza continutul folderului selectat, si un panou de previzualizare care prezinta detalii despre imaginea selectata.

Programul suporta peste 500 formate, incluzand multipage si formate animate APNG, TIFF, GIF, ICO etc, si exporta aproximativ 70 tipuri de formate diferite. [adsense float=”center”]

program gratuit de vizualizat si editat poze
XnViewMP este o versiune imbunatatita a programului de vizualizat si editat imagini, XnView. Captura imaginii – site-ul oficial.

Puteti descarca acest program gratuit de vizualizat si editat poze, direct de pe site-ul oficial, de unde puteti opta pentru descarcarea acestuia, specifica fiecarui tip de sistem de operare.

Last Updated on 10 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.