Program de restaurare a Windows-ului la setarile de baza

Reboot Restore RX este un program gratuit care restaureaza sistemul de operare Windows la setarile de baza, acelea cu care este gasit acesta in momentul instalarii aplicatiei. Cele mai numeroase medii comune de utilizarea a calculatoarelor le gasim in salile de clasa, laboratoare de computere, internet cafe etc. Peste tot exista o persoana care se ocupa cu administrarea acestor sisteme, avand sarcina dificila de a mentine in permanenta calculatoarele in stare buna de lucru. Asta include stergerea programelor inutile instalate de utilizatori, restaurarea setarilor modificate de acestia, dar si curatarea calculatorului de virusi si malware.

Daca ne intoarcem la vremurile cand rula Windows XP si Vista, Microsoft avea un program numit SteadyState care permitea administratorilor sa blocheze oarecum sistemul de operare in sensul ca acesta nu iti dadea voie sa faci anumite modificari. Programul salva in cache toate modificarile facute unui fisier, iar apoi, dupa un restart al calculatorului, acesta elimina toate acele modificari si restaura sistemul la forma sa initiala.

Din pacate, Windows Steadystate nu este compatibil cu Windows 7 si sistemele cu 64 biti. In orice caz, programul este intrerupt de aproximativ 2 ani. De data aceasta, a venit timpul unei alte aplicatii sa-si faca treaba. Este vorba de Reboot Restore Rx.

Reboot Restore Rx este un program gratuit care face usoara mentenanta calculatoarelor, in special atunci cand acestea sunt folosite intr-un mediu comun. Acesta restaureaza setarile de baza dupa un restart al calculatorului. Odata instalat, programul salveaza setarile curente ale sistemului ca punct de baza. Orice modificare pe care o vom face sistemului, va fi doar temporara. Aplicatia va sterge absolut toate schimbarile dupa restartul sistemului de operare.

In cazul in care doriti sa faceti modificari permanente ale sistemului, precum instalarea unor noi aplicatii sau stergerea celor vechi, trebuie sa dezactivam temporar Reboot Restore Rx. Dupa ce vom face modificarile necesare, reactivam programul iar apoi vom fi intrebati daca vrem ca setarile curente sa fie alese ca setari de baza.

confirmare mesaj reboot restore

In afara casetei in care este afisat mesajul si iconita din taskbar, programul nu ofera o interfata grafica sau vreo fereastra de configurare. Folosirea acestui instrument este recomandata in scoli, facultati, dar si in alte institutii unde calculatorul este folosit de foarte multe persoane. De asemenea, utilizarea acestui program este recomandata si pentru calculatoarele personale, in cazul in care aveti copii care se joaca in mod regulat pe calculator, iar de cele mai multe ori va instala sau sterg anumite aplicatii.

Reboot Restore Rx se afla la versiunea 1.0 iar ultimul update a fost facut pe data de 18 martie 2013. Aplicatia este compatibila cu Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 si Windows 8 (atat pentru versiunea de 32 bit cat si pentru versiunea 64 biti).

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Program de restaurare a Windows-ului la setarile de baza”

  1. Mult mai bun Toolwiz Time Freeze pt. utilizatorii de acasa si tot gratuit este. Cel mai bun program insa de acest gen este Eazy Fix, incomparabil cu Time Freeze, dar nu este gratuit.

    Reply
  2. Am laptop HP Compaq, am avut instalat W 8.1, am ramas brusc fara sonor,am incercat restaurare cu punct de rest.am gresit deva incat s-a instalat programul din fabrica,fara a pierde aplicatiile si datele personale, dar tot fara sonor. Am apelat la cineva care a reinstalat W8, intr-o varianta pe care nu o agreez (aplicatii in limba rusa, germana, unele inutile), banuiesc ca nu este compatibila cu HP, si la care dupa cateva zile am pierdut iar sonorul ! Daca revin cu restaurare prin punct de restaurare, la o data pe care o stiu functionala, se poate (dupa acea reinstalare din fabrica) reveni la W8.1 initial ? Multumesc anticipat, d-le Alexandru!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.