Program de convertire video in mp4 sau mkv

Daca doriti sa convertiti foarte rapid un fisier video din format avi, mpg, mkv, flv, mov, sau mp4, in mkv sau mp4, atunci exista un program care face foarte rapid acest lucru. Video Containter Switcher este un program de conversie video care este capabil sa transforme fisierele video din formatele lor originale, in formatul mp4 sau mkv. Programul este compatibil doar cu Windows si MAC OS. Poate fi descarcat individual pentru cele doua tipuri de sisteme de operare, continand doua interfete separate.

Pentru rularea programului si convertirea fisierelor video, avem nevoie FFmpeg.

Interfata programului este foarte simpla:

1. Avem butonul Browse cu ajutorul caruia nevigam in folderul unde se afla fisierul video pe care vrem sa-l convertim.
2. Selectam formatul curent al fisierului video pe care vrem sa-l convertim.
3. Alternativ, putem executa drag and drop cu fisierul video in interfata programului fara a mai utiliza butonul browse.
4. La output format selectam tipul de fisier in care dorim conversia: mp4 sau mkv. [adsense float=”center”]

video-container-switcher

Dupa ce am efectuat toate operatiile de mai sus, apasam butonul ok pentru a porni convertirea. Fisierele vor fi plasate automat in acelasi folder unde sunt si cele originale, dar fara a inlocui pe cele din urma, datorita extensiei diferite pe care le vor avea.

PS: este posibil sa nu functioneze optiunea drag and drop. Am gasit feedback-uri alte utilizatorilor care spuneau ca exista un bug.

Programul e simplu, datoria sa este de a modifica extensia fisierelor video, in mkv sau mp4, fara a exista apoi vreo problema de rulare a acestora, asa ca nu va asteptati la mare lucru. Oricum, poate fi de mare folos in unele momente.

Ultuma actualizare 10 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Program de convertire video in mp4 sau mkv”

    • ideea e de ceva portabil si foarte rapid. Trebuie sa modifici doar extensia si sa fie inca rulabil, nu sa faci cine stie ce setari :P

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.