Port forwarding utilizand Huawei EchoLife-HG520b si Easy File Sharing Web Server

13 October 2012

Port forwarding este metoda de redirectionare a pachetelor de informatii trimise prin intermediul internetului, astfel incat acestea sa nu intalneasca obstacole in a ajunge la destinatia lor prevazuta. Daca va puteti permite transmiterea de informatii fara a intampina obstacole, atunci va creste dramatic viteza de descarcare si reduce latenta si lagul in jocurile online. Un exemplu de obstacole ar fi nodurile de pe linia de transmisie (am intampinat personal aceasta problema)  care duc la aparitia erorilor de transmisie, cresterea latentei, scaderea vitezei de download/upload etc.

Inainte de a putea transmite porturi pentru  Easy File Sharing  Web Server, trebuie sa ne dam seama ce porturi utilizeaza programul. Aici este o prezentare pe scurt cum sa faceti acest lucru. Pentru inceput deschideti aplicatia.

Pe pagina principala a aplicatiei, veti vedea o gramada de optiuni. Ar trebui sa existe o caseta in partea de sus a aplicatiei referitoare la Port. Aceasta caseta contine portul care trebuie sa fie transmis catre router pentru ca aplicatia sa functioneze. Aveti posibilitatea sa modificati acest port cu alt port care doriti. Daca schimbati portul altul decat 80, oamenii care se conecteaza la Easy File Server Web Sharing  vor trebui sa se precizeze numarul portului la conectare.Sa spunem adresa IP externa a router-ului este 205.181.0.9, și ati specificat portul 500. Cineva care se conecteaza la E F S W  S  trebuie sa tasteze  https://205.181.0.9:500 in browser-ul lor. Deci in cadrul acestui pas  introduceti portul care l-ati ales pentru aplicatie.

Vezi si: Setari Huawei-EchoLife HG520b / Huawei-SmartAX MT882 – probleme conexiune

Port

Pentru a seta portul de transmisie (port forwarding) pe router calculatorul dvs. trebuie sa aiba o adresa de IP statica. Incercati acest program gratuit de configurare PF Setup Static IP Address Program care va configure o adresa de IP statica pentru calculatorul dumneavoastra. Cand ati terminat configurarea adresei IP statice, va rugam sa reveniti in cadrul aplicatiei și sa introduceti adresa IP setata de catre programul de mai sus in casuta URL si SSL din cadrul aplicatiei.[adsense float=”center”]

Nu sariti acest pas!

Deschideti un browser web, de ex. Chrome sau Firefox. Introduceti adresa IP interna a router-ului  in bara de adrese a browser-ului (pentru Huawei EchoLife-HG520b este 192.168.1.1 ). Dupa aceea introduceti la Username: admin si la password: admin

 

Faceti clic pe link-ul Basic in stanga paginii.
Ar trebui sa vedeti acum un nou meniu. In acest meniu nou, faceti clic pe NAT.

Faceti clic pe butonul Virtual Server aproape de centrul paginii.

Va vom arata ce sa completati in liniile urmatoare. Easy File Sharing  Web Server necesita sa transmiteti porturile le-ati introdus mai sus. Mergeti mai departe si introduceti setarile de mai sus in meniul Virtual Server si apoi faceți clic pe Submit.

Asta este tot. Daca vreit sa verificati daca portul a fost transmis corect puteti verifica cu PFPortCheck Program

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.