Poedit – program gratuit de tradus teme wordpress

21 April 2013

Poedit este un program gratuit care ne ajuta sa traducem orice tema wordpress. Acesta are o interfata foarte simpla si foarte compacta, facandu-l usor de utililizat de catre orice utilizator novice. Daca aveti o tema care este in alta limba, alta decat limba romana, o puteti traduce foarte usor. Personal, n-am incercat sa traduc decat tema de la propriul blog, dar probabil programul poate face mult mai multe decat am descoperit eu.

Aplicatia este compatibila cu sistemele Windows, Mac OS X, si Linux. Puteti descarca Poedit in functie de sistemul vostru, de aici.

Dupa instalare si rulare, daca doriti sa traduceti o tema, atunci apasati pe butonul “open catalog” de pe bara de instrumente, sau din meniul File, si navigati in folderul temei unde aveti fisierul .po care contine limba temei. Eu rulez programul in Ubuntu 12.04, iar tema pe care vreau sa o traduc este una cumparata. Fisierul care trebuie deschis cu Poedit, l-am gasit in Folder Tema/Folder languages/ . Am dat click pe acesta “en_US.po”, si am apasat open. Fisierul a fost incarcat in program, si afisat exact ca in imaginea de mai jos:

poedit program tradus teme wordpress img 1

Puteti traduce toate elementele care apar pe coloana din stanga, Original string. Facand click pe unul dintre aceste elemente, va fi afisat intr-o caseta separata in josul ferestrei principale.[adsense float=”center”]
Sub acesta se afla o alta caseta goala, unde veti scrie traducerea elementului de mai sus. In timp ce tastati, traducerea va aparea in dreptul elementului specific, pe coloana din dreapta – Translation. Puteti face traducerea in orice limba doriti, nu doar in romana.

traducere tema wordpress in romana img 2

De asemenea, programul dispune si de un manager de cataloage, in cazul in care ne jucam cu mai multe teme. Optiunea New catalog.. din meniul File, ofera posibilitatea crearii unui catalog de la 0, in orice limba dorim.

setari program tradus teme wp

Daca veti instala programul, veti avea multe de descoperit. Pagina oficiala a acestuia o gasiti aici. Nu cred ca o sa intampinati dificultati in utilizarea acestui tool, pentru ca este destul de simplu.

PS: in timpul instalarii aplicatiei, trebuie sa introducem numele nostru si o adresa de mail.

Voi cum traduceti o tema wordpress?

6 Comments

 • Mihai 30 December 2014 at 4:55 pm

  Deci?….cum se comporta aplicatia? dureaza cam mult traducerea :D

 • D-Petre 24 April 2013 at 1:15 pm

  O sa povestesc dupa ce o sa termin traducerea unei teme de care m-am apucat astazi.

  • gigi 4 August 2013 at 6:12 pm

   ai povestit…

 • Ciprian Pardău 23 April 2013 at 12:52 am

  Asta e doar o schita. Trebuie lucrat serios la program daca se doreste ceva valabil.

 • Robert Ilie 21 April 2013 at 11:08 am

  Si cum multe teme gratuite nu au astfel de optiune.. aplicatia este utila doar partial. Oricum este foarte buna ideea.

  • Alexandru Ionut 21 April 2013 at 12:13 pm

   N-am testat pe teme gratuite. Am sa descarc una sa vad ce si cum. Multumesc de feedback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.